NOEN LUNDE FORNØYD: Forbundsleder Lisbeth Normann i Norsk Sykepleierforbund. Foto: Heiko Junge / SCANPIX
NOEN LUNDE FORNØYD: Forbundsleder Lisbeth Normann i Norsk Sykepleierforbund. Foto: Heiko Junge / SCANPIXVis mer

Sykehusstreiken er over

Etter initiativ fra meklingsmannen i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Streiken i sykehusene er over etter at Unio og Spekter ble enige på meklingsmannens initiativ i natt.

Det melder Unio selv i en pressemelding til Dagbladet.

Kommer på jobb De streikende Unio-medlemmene gjenopptar dermed arbeidet som vanlig fra arbeidstidens begynnelse tirsdag morgen etter enigheten som ble oppnådd rundt klokka 04.15.

- Resultatet har ikke en så tydelig likelønnsprofil som Unio kunne ha ønsket, sier Lisbeth Normann, forhandlingsleder for Unio i Spekter-området, til Dagbladet.

- Men sentrale, varige justeringer av minstelønnssatsene er et viktig skritt i riktig retning.

- Til alle - Vi har hele tiden påpekt betydningen av generelle tillegg som treffer våre høyskoleutdannede medlemmer direkte. Gjennom dette oppgjøret har vi fått til generelle tillegg til alle, mener hun.

Det anbefalte forslaget innebærer at skift- og turnusarbeid likestilles og at finansieringen tas utenom rammen, slik Unio krevde.

— Vi er veldig lettet over at vi fikk en løsning på spørsmålet om finansieringen av arbeidstidsreformen der kvinner i turnus likestilles med menn i skift. At kvinnene ikke skulle betale for denne likestillingsreformen, var et ufravikelig krav fra vår side, sier Normann.
 
Viseadministrerende direktør Anne-Kari Bratten i arbeidsgiverforeningen Spekter sier at avtalen «ligger innenfor ansvarlige økonomiske rammer». — Samtidig som man har evnet å prioritere de grupper som særlig er omtalt i likelønnskommisjonens rapport. Jeg er glad for at streiken nå avsluttes og at pasientene ikke nå lenger blir skadelidende, sier Bratten til NTB.