- Sykelig betatt av eks-kona

Venner og kjente av den siktede 40-åringen hevder han var svært sjalu.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Han var farlig sjalu. De hadde slitt med forholdet over lang tid. Eksmannen var sykelig betatt av kona, hevder venner av paret til Dagbladet.

Den 35 år gamle drammenskvinnen var tidligere modell, og ble i 80-åra vurdert som en av landets vakreste i et ungdomsblad.

- Eksmannen erkjenner ikke straffskyld, og stiller seg uforstående til siktelsen, sier mannens forsvarer, advokat Frode Sulland til Dagbladet.

Separert

Kvinnen og den 40 år gamle siktede ble separert i januar 1998. De har et barn sammen, en sju år gammel gutt. Kvinnen har et barn fra tidligere. Den siktede elektroingeniøren har også et barn fra tidligere forhold.

- Han kunne aldri slå seg til ro med at hun hadde et barn fra et tidligere forhold. Selv om han selv hadde ett barn fra før av, hevder en venn av eksmannen.

Det fraseparerte ekteparet møttes gjennom felles kjente, og giftet seg like før de fikk barn sammen. Deretter flyttet de til kvinnens barndomshjem utenfor Drammen.

Krevde besøksforbud

Forholdet mellom de to skal ha blitt vanskelig på midten av 90-tallet. Naboer forteller at det var turbulent, med hørbar krangling. Til slutt skal kvinnen ha fått nok, og flyttet ut.

Høsten 1999 anmeldte kvinnen eksmannen for vold og trusler. Politiet ila mannen besøksforbud, men Drammen forhørsrett opphevet forbudet. Politiet påkjærte til lagmannsretten, som opprettholdt forhørsrettens kjennelse. Ifølge mannens forsvarer, Frode Sulland, ba kvinnen om besøksforbud også i 1998. Men også da ble begjæringen avvist i forhørsretten.

Venner som kjente paret godt sier det var en svært vanskelig tid for kvinnen, som står som daglig leder av et agenturfirma hun har drevet siden 1. desember 2000, sammen med sin mor.

- Mange var engstelig for at mannen ville finne på noe drastisk, forteller venner fra bryllupet.

De advarte også mot at noe slikt kunne skje.

Motanmeldelse

Ifølge venner hadde kvinnen store problemer med å forstå hvorfor retten ikke ville innvilge besøksforbud.

- Hun var svært fortvilet, men prøvde å holde seg unna ham, sier en som kjenner paret.

Andre venner undrer seg over hva som skal til for å få besøksforbud. Flere av eksmannens kompiser sier til Dagbladet at de selv hadde brutt kontakten, fordi de mente han rett og slett var farlig.

Den fraseparerte ektemannen svarte med å motanmelde kvinnen for falske anklager og ærekrenkelser. Begge parters anmeldelser har enten blitt henlagt eller trukket tilbake. Etter 1999 er ingen av de to registrert med forhold i politiets registre.

Like før jul flyttet kvinnen, og den yngste sønnen, inn i en nybygd enebolig på Konnerud i Drammen. Den eldste sønnen bor sammen med sin far.

- Hun er en skikkelig stå på-jente. Hun har strevd som alenemor og med et uferdig hus, sier en av hennes nye naboer, rystet over det som har skjedd.

Kvinnen skal ha uttrykt engstelse overfor naboen.

Den siktede 40-åringen jobber som driftsingeniør ved et firma i Oslo, som er eid av Jernbaneverket. Foretaket styrer innkjøp og drift av strømmen til det norske jernbanenettet.

Aktiv jeger

Dagbladet snakket i går med flere arbeidskolleger, som ikke ønsker å kommentere saken.

- Det er uforståelig, sier én av dem.

40-åringen, som er utdannet elektroingeniør, er også en aktiv jeger. Han eier en jakthund, av typen strihåret dachs.

Tidligere jaktkamerater forteller til Dagbladet at de ikke lenger ønsket å jakte med siktede.

- Jeg har alltid visst at han var farlig, sier en som kjenner det tidligere paret.

Dagbladet var i går kveld i kontakt med både den siktedes og fornærmedes nære familier. Ingen ønsket å kommentere saken.Advokat Frode Sulland bekrefter at advokatfirmaet Hestenes & Dramer bisto 40-åringen i forbindelse med separasjonen i 1998.

Avviste begjæring

- Vi bisto ham også i forbindelse med de to besøksforbud-sakene. Det var én sak i 1998 og én i 1999. Begge gangene avviste retten politiets begjæring om besøksforbud, sier Sulland til Dagbladet. Advokaten hadde i går kveld korte telefonsamtaler med sin klient. Siktede hadde ikke advokat til stede i avhøret. Advokaten sier han ikke kjenner til grunnlaget for siktelsen.

- Han erkjenner ikke straffskyld, og stiller seg uforstående til siktelsen. Politiet har ikke opplyst meg hva som er bakgrunnen for siktelsen, sa Sulland til Dagbladet ved midnatt. Da satt 40-åringen fortsatt i avhør på politihuset.