Sykelig opptatt av Märtha

En 40 år gammel dansk statsborger har nå fått forbud mot å nærme seg prinsesse Märtha Louise, Maud Angelica og Ari Behn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Politiet frykter for sikkerheten til Maud Angelica.

-  Bakgrunnen for besøksforbudet er at vedkommende over lang tid har tilnærmet seg prinsessen og hennes datter. Dette er oppfattet som et tiltakende sikkerhetsproblem, sier påtaleleder Anne Karin Blanck ved Majorstua politistasjon i Oslo til Dagbladet.

Mannens interesse for prinsesse Märtha Louise og hennes familie skal ha tatt seg opp den siste tida. Selv om dansken ikke er tvangsinnlagt skal han være sykelig opptatt av familien.

40-åringen ble stevnet av politiet mandag, og var i rettsmøte på fredag. Ifølge Blanck møtte mannen uten advokat i retten. Dagbladet kjenner til at dansken nå er den eneste som har besøksforbud mot noen av medlemmene i kongefamilien.

Besøksforbud ut året

Dansken, som tidligere har jobbet ved et IT-firma, bor i Oslo og skal nå gå på attføring. Han har fått besøksforbud som gjelder til 31. desember 2004. Han pålegges å holde seg på minst 500 meters avstand der prinsessen eller hennes familie til enhver tid måtte befinne seg.

-  I utgangspunktet gjelder besøksforbudet den nærmeste familien til prinsessen. Men dersom hun er sammen med andre medlemmer av kongefamilien, så gjelder selvsagt forbudet der også, sier påtaleleder Anne Karin Blanck.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer