SYKELØNNSDEBATTEN:

- Sykelønn er elefanten i rommet

Olaf H. Thommessen i Bedriftsforbundet roser ungdomspartiene for å tørre der andre tier.

FORSTÅELSE: Olaf H. Thommessen har stor forståelse for at de unge er opptatt av sykelønnen: - For til syvende og sist må de betale regningen, sier han. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
FORSTÅELSE: Olaf H. Thommessen har stor forståelse for at de unge er opptatt av sykelønnen: - For til syvende og sist må de betale regningen, sier han. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Debatten om den største og viktigste velferdsreformen tvinger seg fram i Norge, selv om den av en eller annen grunn omtrent ikke omtales med et ord i det politiske ordskiftet. Det virker som om hele sykelønnsdebatten holdes i sjakk av LO og NHO, sier Olaf H. Thommessen, administrerende direktør i Bedriftsforbundet.

- Derfor synes jeg det er så flott at ungdomspolitikerne tar initiativet til en åpen offentlig diskusjon om sykelønnsordningen og finansiering av velferdsstaten. De gjør det svært få etablerte politikere ser ut til å tørre.

- Jeg skjønner at de unge er opptatt av dette, for til syvende og sist må de betale regningen. De har all grunn til å være langt mer bekymret enn folk som pusher 50, sier han.

Nye løsninger

Thommessen mener at sykelønnen er den store elefanten i rommet når offentlige ytelser diskuteres.

- Vi har som kjent betydelig høyere sykefravær enn resten av Vest-Europa og dobbelt så stort som for eksempel Sverige. Litt pussig med tanke på at vi er verdens rikeste og lykkeligste land.

- For meg er prinsippet enkelt: Er du syk, så er du syk. Da har du rett til å være hjemme fra jobben. Men det går an å finne nye løsninger ved å differensiere. For eksempel å innføre unntak fra redusert sykelønn for helsearbeidere, som ikke bør gå tilbake til jobb før de er smittefrie, sier Olaf H. Thommessen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer