Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sykelønn reddet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Uansett om Høyre kan ha hatt valgtaktiske motiver bak sin foreløpige fredning av sykelønna, virker det nå som den er berget i overskuelig framtid. Sykelønnsstatistikken viser en nedgang i sykefraværet på om lag 20 prosent. Det er gledelig, både for dem som nå er friske istedenfor sykmeldt, for samfunnet, som sparer penger på sykelønn og dermed har råd til å plusse på litt mer til kommunene, og for bedriftene som også sparer på mindre fravær.

Årsakene til nedgangen er ulike. Men avtalen om inkluderende arbeidsliv har utvilsomt hatt effekt. Den har bidratt til å endre synet på sykdommens årsaker. Blant annet har bevisstheten om arbeidsmiljøet som mulig sykdomsframkaller økt. Utallige eksempler viser at bedrifter som forbedrer sitt arbeidsmiljø, fysisk og psykososialt, får ned sykefraværet. Kutt i sykelønna vil være en individualisering av årsakene og en individualisert straff. Slike metoder egner seg ikke i vår tid.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media