SYKELØNNSDEBATTEN:

- Sykelønnskutt rammer lavt­lønte kvinner

Sterke advarsler fra ungdomspartiene på venstresiden mot forslaget fra deres politiske motstandere.

RØD REAKSJON: Venstresidens ungdomsledere tar sterk avstand fra forslaget om å kutte i sykelønna, fra venstre Andrea Sjøvoll, leder i Sosialistisk Ungdom, Ina Libak, nestleder i AUF og Tobias Drevland Lund, leder for Rød Ungdom. Foto: Gunnar Ringheim / Dagbladet
RØD REAKSJON: Venstresidens ungdomsledere tar sterk avstand fra forslaget om å kutte i sykelønna, fra venstre Andrea Sjøvoll, leder i Sosialistisk Ungdom, Ina Libak, nestleder i AUF og Tobias Drevland Lund, leder for Rød Ungdom. Foto: Gunnar Ringheim / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I Dagbladet tirsdag foreslår de ikke-sosialistiske ungdomslederne i Unge Høyre, Unge Venstre, FpU og KrFU å redusere sykelønna til 80 prosent fra første dag, som et bidrag til å redde framtidas velferdsstat. Det får deres politiske motstandere til å se rødt.

- Det paradoksale med høyresidens retorikk er at de som har mest motiveres av å få mer penger, gjennom for eksempel å minske formuesskatten, mens vanlige arbeidsfolk skal motiveres til å komme tilbake i jobb ved å få mindre penger, sier Andrea Sjøvoll (26), leder i Sosialistisk Ungdom.

- Det kjipeste når ungdomspartiene på høyresida snakker om velferdsstatens bærekraft er at de lavtlønte alltid skal ta regninga, sier AUF-nestleder Ina Libak (28).

- Vi vet hvem det rammer. Vi har sikre tall på hvem som bruker sykelønnsordningen mest. Det er kvinner i harde jobber i helsesektoren, som ikke kan gå på jobb når de er syke, på grunn av smittefare, sier Libak.

- Vanvittig usosialt

Leder i Rød Ungdom Tobias Drevland Lund (21) understreker at sykefraværet er høyest blant arbeidstakere som tar de fysisk tyngste løftene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer