Sykepleier (38) tilbudt 50 000 for å drepe Ahssain

Ble overtalt av Pham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 38 år gamle sykepleieren fra Finnmark som tirsdag ble varetektsfengslet i åtte uker for drapet på Mohamed Ahssain (31), skal ha blitt lovet 50 000 kroner for å delta i drapet.

Mannen har fortalt i politiavhør at den hovedsiktede Chris Pham (tidligere Quang Minh Pham) tilbød ham pengene for å være med på drapet, som skjedde på utestedet Club Kamikaze om kvelden 28. februar, skriver VG.

Mannen ble pågrepet av politiet lørdag kveld etter at det var sikret biologiske spor av ham på det etterforskerne mener er selve åstedet for drapet. 

- Hjelper og venn 

- Han har erkjent å ha deltatt da drapet skjedde. Han kjente Pham godt fra soning og kan betegnes som en bidragsyter, hjelper og venn i denne saken, sier 38-åringens advokat Arne Gunnar Aas.

38-åringen hadde selv aldri møtt Mohamed Ahssain. 

- Han har hatt det veldig vondt med seg selv etter drapet. Da han ble pågrepet, var det nærmest en lettelse å fortelle om det som skjedde. I ettertid føler han seg kraftig lurt av Pham, sier Aas.

Detaljert forklaring

Klienten skal i avhør ha fortalt detaljert om hvordan drapet skjedde. Først ble Ahssain slått bevisstløs, deretter ble det satt en overdose heroin på ham, og til slutt ble han pakket inn i plast slik at han ble kvalt, ifølge forklaringen. I tillegg til 38-åringen skal hovedsiktede Chris Pham (34) og Muhammad Usman Ali (24) ha vært til stede da drapet skjedde.

38-åringen ble pågrepet lørdag. Han soner en fengselsstraff på fire og et halvt år for incest, og ble pågrepet på et frigangshjem i Oslo. Han hadde ikke lang tid igjen før han etter planen skulle blitt løslatt.

Etter incestdommen ble mannen fratatt autorisasjonen som sykepleier.

(NTB)

DREPT: Mohamed Ahssain (31).