Sykepleier behandlet ebolasyk - ble selv smittet

Setter nødberedskap og undersøker 30 kolleger.

EBOLASMITTET: 75 år gamle Miguel Pajares taes imot av Spanias dyktigste helsepersonell ved ankomst Madrid, etter at han ble smittet av Ebola i Liberia. Nå melder Reuters at en av pleierne som behandlet ham selv er blitt smittet. Foto: AFP / NTB scanpix
EBOLASMITTET: 75 år gamle Miguel Pajares taes imot av Spanias dyktigste helsepersonell ved ankomst Madrid, etter at han ble smittet av Ebola i Liberia. Nå melder Reuters at en av pleierne som behandlet ham selv er blitt smittet. Foto: AFP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den spanske helseministeren Ana Mato opplyser at den 44-årige sykepleieren begynte å føle seg dårlig tirsdag i forrige uke, og at hun ble innlagt på sykehus mandag morgen med høy feber.

Sykepleieren jobber ved sykehuset La Paz-Carlos III i Madrid og var med og pleiet to spanske prester som ble behandlet på sykehuset etter å ha blitt smittet av ebolaviruset i Vest-Afrika. Begge prestene døde imidlertid få dager etter at de ble innlagt.

Klokka 2030 opplyste det spanske helsedepartementet at de iverksetter nødrutiner innen helsevesenet for å sikre ingen videre smitte av ebola i Spania. 30 kolleger av sykepleieren går igjennom nøye undersøkelser for å se om smitten har gått videre også til dem.

Dette er første gang noen er smittet av ebolaviruset utenfor Vest-Afrika.

Den 44 år gamle sykepleieren ble lagt i isolat etter å ha testet positivt på ebola. Tilstanden hennes beskrives som stabil.

- To prøver er gjennomført og begge er positive, sier en talsmann for det regionale helsedepartementet i Madrid mandag kveld, ifølge NTB.

I dag bekreftet Leger uten grenser at den første nordmannen er smittet av ebola i Vest-Afrika. Den kvinnelige helsearbeideren jobbet ved i Sierra Leones nest største by Bo da hun ble smittet. Hun fraktes hjem til Norge i kveld.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer