Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sykepleier drepte pasienter

Dopet ned pasienter for å gjenopplive dem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den 25 år gamle engelske sykepleieren som jobbet på akutten ga pasientene dødelig medisin for så å gjenopplive dem. Han fikk et kick av å gjenopplive pasienter, men nå har han blitt dømt for drap på to av dem.

Dopet og ga gjenoppliving

Sykepleieren Benjamin Geen jaktet på pasienter som akkurat hadde ankommet akuttavdelingen, ifølge Sky News.

Så dopet han pasientene til de nærmest var døde, for så å gjenopplivet dem.

I dag ble han dømt for å ha drept to pasienter ved Horton General Hospital i Oxfordshire, England i januar 2004.

Han ble også dømt for å ha skadet 15 andre pasienter.

Opprømt

I løpet av den to måneder lange rettssaken har juryen fått høre om hvordan sykepleieren virket opprømt når pasientene hans ble lagt i respirator.

Geen skrøt også av dette til en av legene på sykehuset.

- Det er alltid en som må gjenopplives når jeg er på jobb, skal han ha sagt.

Geen brukte ulike metoder for å fa pasientene så nær døden som mulig. Insulin og beroligende medisin var noen av medisinene han brukte.

Retten ble fortalt at alle medisinene var helt vanlige på sykehus, men at de kunne være dødelige dersom de kom i feil hender.

Intern etterforskning

Mistanken om at noe ikke stemte startet da det oppsto forvirring blant legene etter flere feil i forbindelse med gjenoppliving som ikke lot seg forklare.

Medisinsk personell ved sykehuset satte startet sin egen, hemmelige etterforskning og fant ut at sykepleieren Geen var innblandet i alle tilfellene.

Kort tid etter ble Benjamin Geen arrestert. På seg hadde han en sprøyte vecoronium, et middel som paralyserer musklene i kort tid.

DØMT: Sykepleier Benjamin Geen ble i dag dømt for drap på to av sine pasienter.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling