Sykepleier feilmedisinerte på grunn av dårlig norsk

Helsetilsynet er koblet inn etter at en innleid vikarsykepleier gjorde flere farlige feil under en nattevakt på Bergen Røde Kors Sykehjem i november.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En smertepumpe som var gått tom ble ikke skiftet, en pasient ble feilmedisinert, og tabletter var lagt feil i alle medisindosettene. Feilene skal ha oppstått på grunn av språkproblemer, skriver Bergens Tidende.

Den latviske sykepleieren ble etter vakten straks tatt ut av tjeneste, og vikarbyrået Orange Helse sier de ikke vil benytte henne mer i Bergen kommune. Ledelsen ved Bergen Røde Kors Sykehjem har også sendt bekymringsmelding til Helsetilsynet om det som skjedde på nattevakten i november.

En hjelpepleier som jobbet sammen med sykepleieren, sa at hun ikke kunne kommunisere med henne fordi hun forsto norsk svært dårlig.

Administrerende direktør Nils Paulsen i Orange Helse beklager hendelsen på det sterkeste.

- Feil som dette skal ikke forekomme. Vi vil i fortsettelsen arbeide for å unngå situasjoner dette, opplyser han til avisen. Han understreker at sykepleieren erkjenner feilene og er dypt fortvilet over situasjonen.

På grunn av EØS-reglene stilles det i dag ingen formelle krav til norskkunnskaper fra myndighetenes side hos europeisk helsepersonell som skal jobbe i Norge. Det reagerer sykepleierforbundet på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer