Corona:

Sykepleier fikk blodpropp etter vaksine

Legemiddelverket: - Oppsøk lege hvis du føler deg veldig syk fjerde dagen etter vaksinasjon.

MANGE SPØRSMÅL: Leder i Norsk Sykepleierforbund, Lill Sverresdatter Larsen, rekker såvidt innom hjemme i Tromsø. Mange spørsmål henger i lufta om helsearbeidere og alvorlige bivirkninger av vaksinen fra AstraZeneca. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
MANGE SPØRSMÅL: Leder i Norsk Sykepleierforbund, Lill Sverresdatter Larsen, rekker såvidt innom hjemme i Tromsø. Mange spørsmål henger i lufta om helsearbeidere og alvorlige bivirkninger av vaksinen fra AstraZeneca. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Folkehelseinstituttet og Statens legemiddelverk jobber under høytrykk for å finne ut om det er sammenheng mellom den suspenderte corona-vaksinen fra AstraZeneca og dødsfall og alvorlige tilfeller av blodpropp hos vaksinert helsepersonell.

Søndag kveld oppfordret Legemiddelverket alle som føler seg veldig syke også den fjerde dagen etter vaksinering om å oppsøke lege

Feber, kvalme og sykdomsfølelse kan være helt vanlige bivirkninger av AstraZeneca-vaksinen. Men de som føler seg veldig syke i mer enn tre dager, skal kontakte lege.

Symptomer som ømhet rundt stikkstedet, hodepine, trøtthet, muskel- og leddsmerter eller frysninger kan også være helt vanlig de tre første dagene etter.

Søndag bestemte også helsemyndighetene i Irland og Nederland å stoppe bruken av den svenskbritiske vaksinen etter de siste rapportene fra Norge og Danmark.

Fredag ble det kjent at en sykepleier - kvinne i 30-årene - døde på Tynset av hjerneblødning, ti dager etter at hun var blitt vaksinert med AstraZeneca-vaksinen.

Tre helsearbeidere, alle under 50 år, blir behandlet intensivt på Rikshospitalet for uvanlige tilfeller av blodpropp. Alle er vaksinert med AstraZeneca.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer