Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sykepleier ga detaljerte selvmordsråd på nettet

Må i fengsel på ofrenes dødsdag de neste ti årene.

 DØMT:  William Melchert-Dinkel forlater rettslokalet etter å ha blitt dømt for å ha oppfordret to personer til å begå selvmord. Foto: (AP Photo/Jim Mone)
DØMT: William Melchert-Dinkel forlater rettslokalet etter å ha blitt dømt for å ha oppfordret to personer til å begå selvmord. Foto: (AP Photo/Jim Mone) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): William Melchert-Dinkel, en amerikansk sykepleier, er dømt for å ha oppfordret to personer - en brite og en canadier - til å ta sitt eget liv. Han skal ha havnet i kontakt med de to på nettet, melder Sky News.

Der poserte den amerikanske sykepleieren som en kvinnelig, suicidal sykepleier, som ga briten og canadieren detaljerte selvmordsinstruksjoner. Briten tok sitt eget liv i 2005, mens canadieren begikk selvmord i 2008.

«Rettferdighet» Melchert-Dinkel er dømt til nesten ett års fengsel, men må også sitte fengslet på datoene de to selvmordene fant sted i de neste ti årene. Den uvanlige dommen blir sett på som «rettferdighet» av familien til briten som tok sitt liv for seks år siden.

- Han må sitte fengslet to dager i mars og to dager i juli hvert år de neste ti årene for å minne ham på de som døde, sier Elaine Drybrough, moren til det britiske offeret.

- Vi synes det er en ganske rettferdig dom, legger hun til.

«Besatt» av selvmord Hun fikk vite om korrespondansen mellom sønnen og den amerikanske sykepleieren kort tid etter sønnens dødsfall, og skal gjentatte ganger ha forsøkt å varsle myndighetene i forkant av det canadiske selvmordet.

- Noen sier at jeg må hate ham, men jeg vet ikke, det er vanskelig. Jeg tror han har lært sin lekse. Det sender også et budskap til andre som kanskje gjør det samme, om at de ikke nødvendigvis slipper unna med det, sier moren.

Den amerikanske sykepleieren skal ha gitt selvmordsråd til minst ti personer, og han antar selv at fem av disse tok sitt eget liv. I retten har han forklart at han var besatt av selvmord, og aktivt søkte etter suicidale personer fordi han ville se ofrene dø.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media