NEKTER Å BLI I KARANTENE: Sykepleieren Kaci Hickox har sagt at hun ikke vil la seg bli herset med av politikere, og vil gå til sak dersom karantenen ikke blir opphevet. Torsdag ble hun sett på sykkeltur med kjæresten Ted Wilbur. Foto: Ashley L. Conti / Reuters / NTB scanpix
NEKTER Å BLI I KARANTENE: Sykepleieren Kaci Hickox har sagt at hun ikke vil la seg bli herset med av politikere, og vil gå til sak dersom karantenen ikke blir opphevet. Torsdag ble hun sett på sykkeltur med kjæresten Ted Wilbur. Foto: Ashley L. Conti / Reuters / NTB scanpix Vis mer

Sykepleier i USA trosset ebolakarantene - dro på sykkeltur

Har varslet at hun vil saksøke staten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sykepleieren som ble satt i karantene da hun kom hjem til USA etter å ha pleiet ebolasyke i Vest-Afrika, trosset isolasjonen og dro på sykkeltur med kjæresten torsdag.

Sykepleieren Kaci Hickox kom med sterk kritikk av reglene etter at hun ble satt i karantene i et telt bak sykehuset i New Jersey da hun landet på Newark-flyplassen i forrige uke.

Mandag ble det bestemt at hun får fullføre karantenetiden i sitt hjem i delstaten Maine, men Hickox har likevel varslet at hun vil saksøke staten dersom karantenen ikke blir opphevet innen torsdag.

Samme dag trosset hun karantenen og forlot hjemmet sitt i byen Fort Kent. TV-bilder fra blant annet kanalen MSNBC viser sykepleieren på sykkeltur med kjæresten.

De omstridte reglene, som delstatene New Jersey, New York og Illinois nylig har innført, innebærer at helsearbeidere og andre «høyrisikopersoner» som har hatt kontakt med ebolasyke i Liberia, Guinea og Sierra Leone, skal settes i karantene i 21 dager, som er virusets inkubasjonstid.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer