- Sykepleier jobbet i narkorus

Pasienter ved klinikken i Bergen tilkalte politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbadet.no): Operasjonssykepleieren på en privat medisinsk klinikk skal ha vært så ruset på jobb at pasienter reagerte og tilkalte politiet. Saken undersøkes nå av Helsetilsynet, melder Bergens Tidende (BT).


- Hun sjanglet rundt og bablet om bærtur og dietter. Når vi forsøkte å få kontakt med henne fikk vi ikke noe svar, sier en mannlig pasient, som ønsker å være anonym, til avisa.

Onsdag 10. august dro han og kona for å bestille time på klinikken, som utfører plastiske operasjoner. Sykepleieren åpnet utgangsdøra for dem, iført uniform og munnbind. Ifølge ekteparet forsøkte de forgjeves å fortelle kvinnen at de ønsket en time.

- Sykepleieren hadde øynene lukket og snakket usammenhengende. Vi spurte hvorfor hun var så omtåket, men til slutt måtte vi bare gå. Det var helt umulig å få kontakt, sier mannen til BT.

Paret kontaktet politiet og var på stedet da to sivilkledde tjenestemenn kom til klinikken.

Lensmannen i den aktuelle bydelen i Bergen bekrefter at politiet rykket ut.

- Dette er ingen politisak. Her snakker vi om medisinske vurderinger, sier lensmannen.

Ansvarlig lege ved klinikken vil ikke kommentere detaljer i saken under henvisning til taushetsplikten, men bekrefter at sykepleieren ikke lenger er ansatt ved klinikken. Legen omtaler saken som en «personlig tragedie».