Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Sykepleier misbrukte pasient 150 ganger

Tiltalt for sex-overgrep mot psykiatrisk pasient på Sørlandet gjennom tre år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En psykiatrisk sykepleier i 60-årene er tiltalt for å ha utnyttet sin stilling og andres psykiske lidelse til å skaffe seg sex, skriver VG.

Fra 1997 til 2000 skal mannen ifølge Statsadvokatene i Agder ha tatt pasienten med på turer alene og misbrukt henne en rekke forskjellige steder på Sørlandet, både utendørs, innendørs og hjemme hos sykepleieren.

Sex-overgrepene skal ha skjedd «jevnlig og regelmessig», mens han hadde fått et spesielt ansvar fra sin arbeidsgiver for å følge opp den psykisk syke kvinnen.

Saken kom først for dagen høsten 2004, ifølge VG i kjølvannet av at kvinnens tilstand da var blitt bedre. Den psykiatriske sykepleieren har erkjent de faktiske forhold, men nekter straffskyld.

- Pasienten mener de var sammen ukentlig, men min klient sier det skjedde en gang i måenden. Han har den oppfatning av at dette var et gjensidig kjærlighetsforhod. Han oppfattet det ikke som overgrep, sier forsvarer Kjell Rune Holvik til VG.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling