Sykepleier mistenkt for å ha drept 24 pasienter. Kan være en av landets verste seriemordere

Ville vise fram ferdighetene sine.

NIELS H: Allerede under rettsprosessen i fjor hevdet sykepleieren, som bare er navngitt som «Niels H», at han hadde tatt livet av så mange som 30 pasienter, og onsdag kunne politiet fortelle at han nå er mistenkt for ytterligere 24 drap. Her sammen med sin forsvarer Ulrike Baumann. Foto: INGO WAGNER/dpa/NTB Scanpix
NIELS H: Allerede under rettsprosessen i fjor hevdet sykepleieren, som bare er navngitt som «Niels H», at han hadde tatt livet av så mange som 30 pasienter, og onsdag kunne politiet fortelle at han nå er mistenkt for ytterligere 24 drap. Her sammen med sin forsvarer Ulrike Baumann. Foto: INGO WAGNER/dpa/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En mannlig sykepleier fra Tyskland, ble i februar i fjor fengslet for drapet på to av sine pasienter og tre drapsforsøk. Dette gjorde han ved å gi pasientene en stor dose kraftig hjertemedisin, før han så forsøkte å gjenopplive dem.

Han har i ettertid forklart at han gjorde dette for å kunne vise hvor dyktig han var på å bringe pasientene tilbake til bevissthet, og for å få annerkjennelse fra sine kolleger.Allerede under rettsprosessen i fjor hevdet sykepleieren, som bare er navngitt som «Niels H», at han hadde tatt livet av så mange som 30 pasienter, og onsdag kunne politiet fortelle at han nå er mistenkt for ytterligere 24 drap. Det skriver den britiske avisa The Telegraph.

Avventer flere prøver I etterkant av at Niels H fikk livstidsdommen for de to drapene, satte politiet i gang en omfattende etterforskning for å finne ut om det var hold i påstandene om at han sto bak så mange som 30 dødsfall.

De fortalte onsdag at de hadde testet levningene etter 77 personer som på et eller annet tidspunkt hadde vært i kontakt med sykepleieren ved Delmenhorst-sykehuset i Bremen, og i 24 av disse er det funnet spor av medikamentet Gilurytmal som var hans varemerke.I tillegg avventer de fortsatt svar på ytterligere sju prøver. Viser det seg at sykepleieren er skyldig, vil han være en av Tysklands verste seriemordere i etterkrigstiden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer