Sykepleier mistet autorisasjonen etter forhold til pasient

Leste også urettmessig over hundre journaler og presset kollega til å holde tilbake opplysninger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statens helsetilsyn har fratatt en sykepleier autorisasjonen etter å ha hatt et forhold til en pasient. I tillegg leste hun urettmessig over hundre journaler og presset en kollega til å holde tilbake opplysninger, skriver Adresseavisen.

- Dette er egnet til å skape forvirring, utrygghet, angst og fortvilelse hos pasienten, og kan hindre muligheten for å utvikle selvstendighet. Forholdet er et alvorlig tillitsbrudd og svik mot pasienten. Du er uegnet til å utøve ditt yrke forsvarlig og har utvist grov mangel på faglig innsikt, skriver Statens helsetilsyn i sin rapport.

Sykepleieren som var ansatt ved en psykiatrisk institusjon underlagt St. Olavs hospital, erkjente i et møte med Fylkesmannen i mars i år at hennes handlinger var lovstridige, og at hun tror forholdet har vært en ekstra belastning for pasienten. Hun sier også at hun burde avsluttet forholdet tidligere.

Helsetilsynet stiller også spørsmålstegn ved kvinnens integritet og vurderingsevne, og anser hennes atferd som uforenlig med yrkesutøvelsen som sykepleier.

(NTB)