Sykepleier reddet etter 96 timer

Ble funnet i ruinene av et sykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Etter å ha ligget 96 timer i ruinene av et sykehus, ble en sykepleier i dag reddet ut i levende live i Beichuan, i Sichuan-provinsen i Kina. To andre personer ble reddet ut en time tidligere, melder nyhetsbyrået AP.

Også andre mirakelhistorier kommer nå fram fra det samme området. 

En elev ble i dag reddet etter å ha ligget 80 timer i ruinene av en sammenrast ungdomsskole. Under redningsaksjonen hørte mannskapene svake rop om hjelp fra flere andre som ble levende begravd da Kina ble rammet av et kraftig jordskjelv mandag, melder landets statlige nyhetsbyrå Xinhua.

I går ble Li Guichuan ble reddet etter 70 timer under en sammenrast bygning.


Nye skjelv

Men ettersom timene går, ebber håpet om å finne overlevende sakte ut. President Hu Jintao sier likevel at myndighetene ikke har gitt opp å finne flere personer i live.

- Sjansen til å finne overlevende er størst i løpet av de første 72 timene, men selv om vi har passert dette har vi fortsatt som hovedprioritet å redde liv, sier han til Xinhua.

Presidenten maner folket til å stå sammen i timene som kommer. Han er i dag på rundreise for å se hvordan de voldsomme naturkreftene har herjet med landet.

Sykepleier reddet etter 96 timer

Jordskjelvet er det største som har rammet landet på tredve år. De siste dagene har det vært flere etterskjelv, senest i dag kom et skjelv som målte 5,6 på Richters skala i den østlige delen av Sichuan-provinsen, melder CNN.

Kan bli straffet

De offisielle dødstallene er nå oppe i 21 500, blant dem er mange barn. Kinesiske myndigheter skal innlede en etterforskning av hvorfor så mange skoler kollapset i jordskjelvet mandag, ifølge NTB.

Tusenvis av foreldre spør seg nå om hvorfor skolene ikke har vært mer solide, og myndightene varsler at om noen har gjort seg skyldig i mangelfullt byggearbeid, vil de bli straffet.

Så mange som 50 000 fryktes omkommet, og landets sykehus fylles nå opp med skadde personer. Bare i Sichuan-provinsen ligger 70 000 jordskjelvofre på sykehus, melder AP. Ingen epidemier skal ha brutt ut så langt.

<B>RUNDREISE</B>: President Hu Jintao maner kineserne om å stå sammen.
<B>TAR TID</B>: Tusenvis av skadde venter på å bli fraktet vekk av helikoptre, men bare 10-12 personer kan fraktes om gangen.