Sykepleier siktet for uaktsomt drap

En sykepleier er siktet for uaktsomt drap og for å ha vist grov uforstand i tjenesten, etter at en seks måneder gammel gutt døde på grunn av feilmedisinering på Sandnessjøen sykehus i april.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Gutten ble innlagt på sykehuset for behandling av falsk krupp fredag 3. april i år. Politiet mener sykepleieren tok feil av adrenalin og racemisk adrenalin da hun satte en sprøyte racemisk adrenalin i en av guttens muskler. En foreløpig obduksjonsrapport har tidligere vist at feilmedisineringen sannsynligvis var årsaken til at gutten døde to dager etter at han ble innlagt.

Fengsling uaktuelt

Både sykepleieren som satte sprøyten og legen som hadde ansvaret for behandlingen av gutten, fikk status som mistenkte i saken da politiet innledet etterforskningen.

Ifølge politifullmektig Anne Hauge ved Helgeland politidistrikt er det ikke aktuelt å sikte legen.

Sykepleieren fikk forkynt siktelsen i går, og etter det politiet kjenner til har hun foreløpig ikke engasjert advokat.

Ikke straffansvar

Ifølge politifullmektigen har sykepleieren ikke erkjent straffansvar, og Hauge vil ikke si noe om hva sykepleieren har forklart om hvilken beskjed hun fikk fra legen før hun satte sprøyten.

Det er statsadvokaten som avgjør om det skal tas ut tiltale.

Sykepleieren risikerer inntil tre års fengsel dersom hun blir dømt for uaktsomt drap, og bøter om hun blir funnet skyldig i å ha utvist grov uforstand i tjenesten.

Sykepleieren er for tiden sykmeldt.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer