Canada:

Sykepleier slått ned av rabiat vaksinenekter

Politiet på jakt etter mann med store øyenbryn.

GIKK BERSERK: Det var på dette apoteket, Brunet apotek i Sheerbrooke i Canada, at en mann slo løs på en sykepleier. Foto: Google Maps
GIKK BERSERK: Det var på dette apoteket, Brunet apotek i Sheerbrooke i Canada, at en mann slo løs på en sykepleier. Foto: Google Maps Vis mer
Publisert
Fullvaksinerte: 69.03% Første dose: 78.07%

Politiet i Quebec er på jakt etter en mann som mandag slo ned en sykepleier på et apotek i Sherbrooke, melder Reuters.

CBC skriver at mannen gikk til angrep fordi sykepleieren ga kona coronavaksine uten at han hadde godkjent dette.

- Den mistenkte gikk rett inn på kontoret og begynte å rope på sykepleieren, sier Quebec-politiets talsmann Martin Carrier til nyhetsbyrået.

Overfor CTV beskriver han mannen som «sint og aggressiv».

Måtte på sykehus

Carrier forteller at mannen slo sykepleieren i ansiktet flere ganger, før han til slutt tok beina fatt.

Sykepleieren, som er i 40-åra, måtte få behandling på et nærliggende sykehus på grunn av skadene hun fikk i ansiktet.

Hun fikk trolig også en hjernerystelse.

- Hendelsen er helt uakseptabel for alle i helsevesenet. Vi ønsker sykepleieren god bedring, skriver det lokale sykepleierforbundet på Twitter.

HANDLETUR: Kvinnen skal bare sette handlevognen tilbake når en mann stikker henne med sprøyte. Video: Anne Arundel County Police, Maryland. Vis mer

Ber om hjelp

Politiet ber nå om publikums hjelp til å finne mannen, skriver CBC.

De opplyser at mannen snakket fransk, har store øyenbryn, er mellom 30 og 45 år med en medium kroppsstørrelse og mørk hudfarge.

Han skal ha et kors tatovert på hånda.

RASERI: Vaksinemotstanderen Matt Baker hamret løs under et vaksinemøte i San Diego i USA. Video: San Diego County. Reporter: Julie Tran. Vis mer

Slutt på tålmodigheten

Vold mot helsepersonell har ifølge Reuters vært et økende problem under coronapandemien i Canada, og det har blitt arrangert flere vaksinenekt-demonstrasjoner som har rammet både skoler og sykehus.

Onsdag uttalte delstatsministeren i Quebec, François Legault (64), at myndighetene vil lage en ny lov for å sette en stopper for at vaksinenektere demonstrerer i nærheten av skoler og sykehus.

- Tålmodigheten min har nådd grensa, sa han under en pressekonferanse.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer