Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Sykepleier smittet av svensk vikarlege på Nordfjord sykehus

En sykepleier ved Nordfjord sykehus har fått påvist koronasmitte etter å ha jobbet med en smittet svensk vikarlege.

En sykepleier ved Nordfjord sykehus er smittet av covid-19 etter å ha jobbet sammen med en smittet svensk vikarlege. Foto: Ingebjørg Nilsen Stokkenes/Fjordabladet / NTB scanpix
En sykepleier ved Nordfjord sykehus er smittet av covid-19 etter å ha jobbet sammen med en smittet svensk vikarlege. Foto: Ingebjørg Nilsen Stokkenes/Fjordabladet / NTB scanpix Vis mer

Lørdag ble det kjent at en svensk vikarlege ved Nordfjord sykehus hadde gått på jobb med koronasmitte. I en pressemelding tirsdag opplyser Helse Førde at en sykepleier ved sykehuset har testet positivt for covid-19. Sykepleieren er nå i hjemmekarantene.

Testene til pasientene som har vært i kontakt med den smittede legen, er så langt negative.

Sykepleieren gikk ytterligere to vakter på sengeposten etter å ha jobbet med den svenske vikarlegen. Dette fører til at flere pasienter må isoleres på enerom og testes.

Direktør for medisinsk klinikk, Trine Hunskår Vingsnes, sier at arbeidet med å spore pasienter og ansatte som sykepleieren har hatt kontakt med, startet mandag kveld.

– Det blir også gjort tiltak for å avgrense ytterligere smittespredning, sier Vingsnes.

Sykehuset tar inntil videre ikke inn pasienter på medisinsk sengepost eller overføring fra andre sykehus.

Som hovedregel skal alle svenske arbeidere gå i karantene i ti dager før de begynner å jobbe i Norge, men det er mulig å gjøre unntak for grupper som helsepersonell. Fram til forrige uke har det ikke vært krav om å teste disse for korona, men dette har Folkehelseinstituttet nå endret på.

(©NTB)