Sykepleier tilsto voldtekt av pasient

Dopet ned og voldtok 19-åring på Ahus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 42 år gammel sykepleier tilsto onsdag i Nedre Romerike tingrett å ha dopet ned og voldtatt en 19 år gamme kvinnelig pasient på Ahus høsten 2006.

- Jeg ga henne diazepam (sovemiddel) intravenøst, og ventet i noen minutter på at hun skulle bli slapp og trøtt før jeg dro ned buksen hennes, forklarte 42-åringen i retten, ifølge Romerikes Blad.

Han gjennomførte deretter et samleie med kvinnen. 19-åringen var ved bevissthet, men var ikke i stand til å gjøre motstand under voldtekten.

Rettssaken mot den voldtektstiltalte mannen skulle opprinnelig starte i februar 2008, men mannen, som opprinnelig er fra Somalia, rømte til utlandet.

I stedet for å møte opp til rettssaken søkte mannen asyl i Canada. Der ble han pågrepet i august i fjor, etter nesten seks år på rømmen.

I sin prosedyre onsdag ba aktor, statsadvokat Kirsti Elisabeth Guttormsen, om at tiltalte skal straffes med fengsel i tre år og tre måneder, inkludert ett års strafferabatt for å ha tilstått.

Mannen mistet allerede i 2007 autorisasjonen for å jobbe som sykepleier på livstid, men aktor ba i tillegg om at mannen skal fradømmes retten til å jobbe som helse- og omsorgsarbeider for alltid.

Dom i saken faller fredag.

(NTB)