Rystende:

Sykepleier tiltalt for åtte babydrap

Tiltalt for å ha drept åtte babyer og for ti andre drapsforsøk.

TILTALT FOR DRAP OG DRAPSFORSØK: Kvinnen fra Storbritannia er tiltalt for å ha utført grusomme handlinger. Foto: REX/NTB
TILTALT FOR DRAP OG DRAPSFORSØK: Kvinnen fra Storbritannia er tiltalt for å ha utført grusomme handlinger. Foto: REX/NTB Vis mer
Publisert

En 31 år gammel kvinne i Storbritannia er tiltalt for åtte drap og ti drapsforsøk på babyer, melder Sky News, BBC og The Independent.

Kvinnen, som jobbet som sykepleier, deltok i en høring ved Manchester Crown Court over videolink fra et fengsel i Peterborough, hvor hun for øyeblikket er varetektsfengslet.

Hun nekter straffskyld på alle punkter.

Hun skal ha tatt livet av fem gutter og tre jenter mens hun jobbet på et sykehus i Chester, like utenfor Liverpool.

I tillegg til å være tiltalt for drapene, skal sykepleieren også ha forsøkt å drepe fem gutter og fem jenter mellom juni i 2015 og juni i 2016.

Rettssaken er planlagt til å begynne i oktober neste år.

DØDE: 4 år gamle Petter døde etter feil som ble gjort etter at han ble operert på Sykehuset Innlandet i Hamar. Video: Kristin Svorte / Privat /NTB / Reporter: Sanne Sagevik / Vegard Krüger Vis mer

I mai 2017 ble det innledet etterforsking ved sykehuset sykepleieren jobbet på, etter flere mistenkelige spebarnsdødsfall.

Da etterforskningen var ferdig, tok politet sykepleieren i varetekt. De mener at de har tilstrekkelige bevis til å kunne dømme henne for åtte drap og ti drapsforsøk på spedbarn. Motivet er ikke kjent.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer