Sykepleier tiltalt for massemord

Hun blir betegnet som «en klassisk psykopat» som har drept 14 spedbarn, barn og eldre. Den tidligere prostituerte forfalsket vitnemålene for å bli sykepleier i Nederland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag opplyste påtalemyndighetene at Lucy Isabelle Quirina de Berk (40) er tiltalt for drapene. Hun er også tiltalt for drapsforsøk på ytterligere fire pasienter ved forskjellige nederlandske sykehus. Ifølge tiltalen begikk hun drapene fra februar 1997 til september 2001. Kvinnen ble arrestert i desember og blir holdt i varetekt fram til rettssaken 17. juni.

Hun skal ha tatt livet av sine allerede dødssyke ofre med dødelige medisindoser. Hun avviser selv alle anklagene, melder nyhetsbyrået AP.

Påtalemyndighetene betegner de Berk som «en klassisk psykopat». Som tenåring flyttet hun til Canada med sine alkoholiserte foreldre, og seinere jobbet hun som prostituert i Vancouver. Den massemord-tiltalte skal ha vært besatt av døden, og hun forsøkte å begå selvmord sju ganger de siste ti årene. Hun forfalsket High School-vitnemålet sitt for å komme inn på sykepleierstudiene.

Ofrene var fem barn og ni eldre mennesker i alderen 64 til 91 år. De var pasienter ved tre sykehus i Haag og et i Scheveningen. I mars ble tre av barnelikene gravd opp for nærmere undersøkelser.