Sykepleier tiltalt for massemord

Hun blir betegnet som «en klassisk psykopat» som har drept 14 spedbarn, barn og eldre. Den tidligere prostituerte forfalsket vitnemålene for å bli sykepleier i Nederland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag opplyste påtalemyndighetene at Lucy Isabelle Quirina de Berk (40) er tiltalt for drapene. Hun er også tiltalt for drapsforsøk på ytterligere fire pasienter ved forskjellige nederlandske sykehus. Ifølge tiltalen begikk hun drapene fra februar 1997 til september 2001. Kvinnen ble arrestert i desember og blir holdt i varetekt fram til rettssaken 17. juni.

Hun skal ha tatt livet av sine allerede dødssyke ofre med dødelige medisindoser. Hun avviser selv alle anklagene, melder nyhetsbyrået AP.

Påtalemyndighetene betegner de Berk som «en klassisk psykopat». Som tenåring flyttet hun til Canada med sine alkoholiserte foreldre, og seinere jobbet hun som prostituert i Vancouver. Den massemord-tiltalte skal ha vært besatt av døden, og hun forsøkte å begå selvmord sju ganger de siste ti årene. Hun forfalsket High School-vitnemålet sitt for å komme inn på sykepleierstudiene.

Ofrene var fem barn og ni eldre mennesker i alderen 64 til 91 år. De var pasienter ved tre sykehus i Haag og et i Scheveningen. I mars ble tre av barnelikene gravd opp for nærmere undersøkelser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer