Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sykepleier tiltalt: Lagret dopingmidler på sykehuset

- Vi ser svært alvorlig på slike saker.

OPPBEVARINGSSTED: En av de tiltalte jobbet ved universitetssykehuset i Nord-Norge sin avdeling i Tromsø, hvor han skal ha oppbevart dopingmidler. Foto: NTB Scanpix
OPPBEVARINGSSTED: En av de tiltalte jobbet ved universitetssykehuset i Nord-Norge sin avdeling i Tromsø, hvor han skal ha oppbevart dopingmidler. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To menn i henholdsvis 30- og 40-åra er av politiet i Troms tiltalt for befatning med anabole steroider. I august må begge stille i Nord-Troms tingrett.

Det var tilbake i august i fjor at politiet først fattet mistanke om de to tiltalte. Mannen i 30-åra skulle da sende en pakke fra Østlandet til Troms med posten.

I pakken lå det over 1000 tabletter og nærmere 100 flasker flytende doping. Mottaker var mannen i 40-åra.

Steroider på sykehuset

Sistnevnte må i retten i tillegg svare for både oppbevaring og bruk av anabole steroider i september i fjor. Mannen jobbet på tidspunktet som sykepleier ved Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN).

Dopingmidlene skal han blant annet ha tatt med seg på jobben.

«I sitt garderobeskap på arbeidsplassen UNN i Tromsø, oppbevarte han dopingmidler», heter det i tiltalen, hvor mannen også beskyldes for brudd på legemiddelloven grunnet bruken av anabole steroider.

- Har klare retningslinjer

Kommunikasjonssjef ved Universitetssykehuset i Nord-Norge, Hilde Pettersen, sier at hendelsen er en personalsak hun ikke kan kommentere konkret. Hun sier derimot på generelt grunnlag at de ser svært alvorlig på slike saker.

- Vi har klare retningslinjer som vi følger når ansatte bryter loven. Disse innebærer at vi i hver enkelt sak vurderer politianmeldelse. I tillegg melder vi nesten konsekvent sakene til Helsetilsynet, som vurderer om vedkommende er skikket til å fortsette som helsepersonell, forklarer Pettersen.

Politiadvokat Kirsti Jullum Jensen har tatt ut tiltalen, men har ikke besvart Dagbladets henvendelser. Det har heller ikke advokat Lars-Petter Liland, som forsvarer mannen i 30-åra.

- Jeg har dessverre ikke rukket å sette meg inn i saken foreløpig, så det blir for tidlig å kommentere dette, sier advokat Ulf Egil Hansen, som forsvarer den tiltalte sykepleieren.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media