Sykepleier tiltalt: Lagret dopingmidler på sykehuset

- Vi ser svært alvorlig på slike saker.

OPPBEVARINGSSTED: En av de tiltalte jobbet ved universitetssykehuset i Nord-Norge sin avdeling i Tromsø, hvor han skal ha oppbevart dopingmidler. Foto: NTB Scanpix
OPPBEVARINGSSTED: En av de tiltalte jobbet ved universitetssykehuset i Nord-Norge sin avdeling i Tromsø, hvor han skal ha oppbevart dopingmidler. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): To menn i henholdsvis 30- og 40-åra er av politiet i Troms tiltalt for befatning med anabole steroider. I august må begge stille i Nord-Troms tingrett.

Det var tilbake i august i fjor at politiet først fattet mistanke om de to tiltalte. Mannen i 30-åra skulle da sende en pakke fra Østlandet til Troms med posten.

I pakken lå det over 1000 tabletter og nærmere 100 flasker flytende doping. Mottaker var mannen i 40-åra.

Steroider på sykehuset

Sistnevnte må i retten i tillegg svare for både oppbevaring og bruk av anabole steroider i september i fjor. Mannen jobbet på tidspunktet som sykepleier ved Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN).

Dopingmidlene skal han blant annet ha tatt med seg på jobben.

«I sitt garderobeskap på arbeidsplassen UNN i Tromsø, oppbevarte han dopingmidler», heter det i tiltalen, hvor mannen også beskyldes for brudd på legemiddelloven grunnet bruken av anabole steroider.

- Har klare retningslinjer

Kommunikasjonssjef ved Universitetssykehuset i Nord-Norge, Hilde Pettersen, sier at hendelsen er en personalsak hun ikke kan kommentere konkret. Hun sier derimot på generelt grunnlag at de ser svært alvorlig på slike saker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer