Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sykepleiere anmelder egen overtidsbruk

TROMSØ (NTB): For andre gang på to år anmelder sykepleierne ved Regionssykehuset i Tromsø (RiTø) sin egen overtidsbruk til Arbeidstilsynet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det jobbes mye mer overtid enn loven tillater. Som sykepleier kan man godt arbeide seg ihjel. Derfor trenger vi de grensene arbeidsmiljøloven setter, sier hovedtillitsvalgt for sykepleierne ved RiTø, Kirsti Jacobsen til Bladet Tromsø.

Fikk ikke svar

Hun er forarget over at sykepleierne ikke fikk svar fra Arbeidstilsynet da de for drøyt to år siden anmeldte det de den gang regnet som ulovlig overtid.

  Arbeidstilsynet ba den gang ledelsen ved sykehuset sende overtidslister ved en rekke avdelinger.

  - Men Arbeidstilsynet kunne ikke bruke disse listene. De trengte statistikk og skikkelig oversikt. Senere fikk vi et brev der de skyldte på liten arbeidskapasitet, nært forestående ferie og liknende. Siden har ikke vi hørt noe, sier Jacobsen.

- En glipp

Fungerende distriktssjef ved Arbeidstilsynet i Troms og Finnmark, Rosmari Johnsen, opplyser at saken ble avsluttet i 1996, men at sykepleierne ved en glipp ikke fikk beskjed om det.

  - Vi mente at bruddene på arbeidsmiljøloven ikke var grove nok til en politianmeldelse, sier Johnsen.

 - Det er fritt opp til sykepleierne å politianmelde forholdene. Dersom vi skal se på saken på nytt, må det bli ut fra dagens forhold, ikke forholdene to år tilbake, sier Johnsen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!