Sykepleiere i Australia hever «ventelønn» fra Norge

TRONDHEIM (Dagbladet): Siden januar har seks australske sykepleiere fått økonomisk kompensasjon fra Sentralsjukehuset i Hedmark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Sykepleierne skulle begynt på jobb i Norge i vinter, men de venter fortsatt på papirer og tillatelser fra norske myndigheter. Til nå har sykehuset betalt de seks australske sykepleierne til sammen 48000 kroner i «ventelønn».

Norge mangler flere tusen sykepleiere. Desperate arbeidsgivere gjør stadig nye framstøt for å få ny arbeidskraft til landet. Ved Sentralsjukehuset i Hedmark gikk de i gang med rekruttering ved Flinders University i Adelaide i Australia. Seks australske sykepleiere skulle vært i arbeid på Hamar og Elverum fra januar. Men slik gikk det ikke. Først i går - mange måneder forsinket - så det ut til at alt er klart og at de australske kvinnene kan komme til Norge.

Rekrutteringsframstøtet «down under» har hittil bare medført ergrelser og utgifter. Siden 19. januar har de seks sykepleierne mottatt to tusen kroner hver i måneden, mens de har ventet på at det skal bli noe av norgesreisen. Nå får de midlertidig lisens som sykepleiere, og midlertidig arbeids- og oppholdstillatelse.

Stanset av UDI

Det var Utlendingsdirektoratet som stanset de australske sykepleiernes ferd mot Norge i vinter. De hadde nemlig søkt om tillatelser i feil rekkefølge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer