Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sykepleiere kan slippe dødsstraff

LONDON (NTB-Reuters): De to britiske sykepleiernee som er kjent skyldige i drap i Saudi-Arabia, slipper trolig fra saken med noen år i fengsel. Deborah Parry risikerte å bli offentlig halshugget for drapet på sin australske kollega Yvonne Gilford, mens Lucille McLauchlan kunne ha blitt dømt til 500 piskeslag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Glasgow-avisen The Record skriver i dag at retten har bestemt seg for å dømme de to sykepleierne til fire års ubetinget fengsel. Dette vil imidlertid først bli kunngjort ut på nyåret, skrev avisen, som henviste til en saudiarabisk kilde «på høyt nivå».

Oppsikt

Saken mot de de sykepleierne har vakt stor oppsikt over hele den engelsktalende verden.

  En talskvinne for utenriksdepartementet i London sa torsdag at den britiske regjeringen ikke har fått noen beskjed om at Parry vil slippe dødsstraff. De to ble tidligere i år funnet skyldige i å ha slått, knivstukket og kvalt Yvonne Gilford på Gilfords hybel ved et sykehus i Dhahran i det østlige Saudi-Arabia.

Hele Norges coronakart