Sykehus-beredskapen:

Sykepleiere raser etter utsagn

Reaksjonene har ikke latt vente på seg etter regjeringens pressekonferanse fredag, hvor assisterende helsedirektør Espen Nakstad omtalte norsk helsevesen som «bunnsolid», mens helseminister Ingvild Kjerkol sa det var rustet for kriser og press på kapasitet.

FÅR KRITIKK: Flere sykepleiere reagerer på hvordan assisterende helsedirektør Espen Nakstad og helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol omtalte kapasiteten på norske sykehus på en pressekonferanse om coronasituasjonen fredag. Foto: Torstein Bøe / NTB
FÅR KRITIKK: Flere sykepleiere reagerer på hvordan assisterende helsedirektør Espen Nakstad og helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol omtalte kapasiteten på norske sykehus på en pressekonferanse om coronasituasjonen fredag. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg er glad for at helseministeren var tydelig på at vi ikke har bretta ned ermene og fortjener mer enn applaus, men jeg er provosert og urolig for hva slags rådgivere det er Kjerkol har når hun kan beskrive den kapasiteten som hun gjør, sier leder Lill Sverresdatter Larsen i Norsk Sykepleierforbund til Dagbladet.

Etter pressekonferansen har reaksjonene rent inn, forteller hun.

- Bare to timer etterpå hadde jeg fått over 200 meldinger fra sinte sykepleiere som reagerer. Hva var dette her? spør Sverresdatter Larsen.

Sykepleierforbundet sa torsdag til Dagbladet at intensivkapasiteten i Norge nå balanserer på en knivsegg, og at om utviklingen fortsetter slik som nå fram mot jul, vil helsetjenesten kollapse. Slitne ansatte gråter på jobb, og mange vurderer å slutte fordi de ikke orker å stå i de krevende og lange arbeidsdagene lenger, sa Sverresdatter Larsen.

- Dag etter dag underbemannet

En av sykepleierne som har tatt kontakt med Sykepleierforbundet, beskriver pressekonferansen som noe av det mest provoserende hen har sett.

«Slik jeg oppfatter det, er sykehussituasjonen under full kontroll ifølge dagens pressekonferanse. På min avdeling har både avdelingssjef, avdelingsleder, assisterende avdelingsleder og fagsykepleier sagt opp siden i sommer og utover høsten. Ingen av disse stillingene er foreløpig besatt. Har ikke tall på hvor mange sykepleiere som har sagt opp», er blant det sykepleieren skriver.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer