Sykepleiere streiker i ebolarammede Liberia

Sykepleiere på Liberias største sykehus streiker med krav om bedre lønn og bedre utstyr til å beskytte dem når de behandler pasienter som er smittet med det dødelige ebolaviruset.

PROTESTERER MOT DÅRLIG UTSTYR: En helsearbeider ved John Fitzgerald Kennedy-sykehuset i Liberias hovedstad  Monrovia viser hvor dårlig beskyttelse de har mot dødsviruset. Foto: DOMINIQUE FAGET/ AFP / NTB Scanpix
PROTESTERER MOT DÅRLIG UTSTYR: En helsearbeider ved John Fitzgerald Kennedy-sykehuset i Liberias hovedstad Monrovia viser hvor dårlig beskyttelse de har mot dødsviruset. Foto: DOMINIQUE FAGET/ AFP / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Monrovia (NTB-AFP): Hundrevis av mennesker er allerede døde etter at epidemien brøt ut tidligere i år, og mange er svært syke. Også helsepersonell er blant de mange som har mistet livet etter å ha blitt smittet av viruset.

Ifølge John Tugbeh, talsmann for de streikende ved John F. Kennedy-sykehuset i Monrovia, har det vært mangel på beskyttelsesutstyr helt siden epidemien startet, og han sier at sykepleierne nekter å gå tilbake på jobb før de har fått beskyttelsesdrakter og annet utstyr.

Sykehuset er det største og viktigste i det fattige vestafrikanske landet, og en langvarig streik kan gjøre kampen for å få kontroll over ebolasmitten vanskelig.

Også i nabolandet Sierra Leone, som er like hardt rammet av ebolaepidemien, streiker helsepersonell ved et sykehus i protest mot manglende beskyttelsesutstyr.

Ifølge Verdens helseorganisasjon har over 3.000 mennesker blitt smittet av ebolaviruset i Liberia, Sierra Leone, Guinea og Nigeria, og mer enn 1.500 av dem er døde. (©NTB) d