Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sykepleiere tapte helgestrid i Arbeidsretten

Sykepleierforbundet tapte arbeidsrettssaken mot Akershus universitetssykehus og arbeidsgiverforeningen Spekter. Det betyr at sykehuset kan gi ekstra lønn til sykepleiere som vil jobbe annenhver helg.

TAPTE: Sykepleierforbundet og leder Eli Gunhild By tapte i Arbeidsretten mot Spekter. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
TAPTE: Sykepleierforbundet og leder Eli Gunhild By tapte i Arbeidsretten mot Spekter. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sykepleierforbundet gikk til sak mot arbeidsgiverforeningen Spekter og Ahus for å få slutt på at sykepleiere ved Ahus får ekstralønn som ikke er avtalt med forbundet.

Striden ble utløst av en ordning der ansatte ved Ahus får et ekstra helgetillegg på 40.000 kroner i året dersom de er villige til å jobbe annenhver helg istedenfor hver tredje helg, skriver Dagens Næringsliv.

Dommen var enstemmig og Spekter er tilfreds.

- Retten bekrefter at arbeidsgiver er i sin fulle rett til å gi lønnstillegg til enkeltmedarbeidere når det er nødvendig, sier administrerende direktør Anne-Kari Bratten i Spekter.

Sykepleierforbundets leder, Eli Gunhild By, sier de er skuffet og litt overrasket, men de tar dommen til etterretning.

- Vi ønsker kollektive avtaler, og det var derfor vi gikk til sak, sier hun.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling