Sykepleiere vant overtidstvist

Ullevål universitetssykehus må betale overtid.

VANT FRAM: 
Sykepleierforbundet og UNIO under en tidligere demonstrasjonstog på Karl Johan. Nå har sykepleiere på Ullevål vunnet en viktig prinsipiell seier over en stor arbeidsgiver. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
VANT FRAM: Sykepleierforbundet og UNIO under en tidligere demonstrasjonstog på Karl Johan. Nå har sykepleiere på Ullevål vunnet en viktig prinsipiell seier over en stor arbeidsgiver. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

23 sykepleiere som anla sak mot Ullevål universitetssykehus med krav om etterbetaling av overtid, har fått medhold i Oslo tingrett.

Saken handlet om at Ullevål universitetssykehus (nå Oslo universitetssykehus HF) sommeren 2006 påla sykepleierne en turnusplan som deres tillitsvalgte ikke hadde godkjent, noe som førte til at arbeidstiden dermed ikke kunne gjennomsnittsberegnes.

De tillitsvalgte ville ikke godkjenne planen fordi den inneholdt for mange ubesatte vakter, og de var bekymret for belastningen den kunne medføre.

Sykepleierne som gikk til sak, mente at de måtte få utbetalt overtid og overtidstillegg for de timene de arbeidet utover vanlig arbeidstid etter arbeidsmiljøloven.

Sykehuset på sin side mente at sykepleierne ikke hadde krav på overtidsbetaling og viste til at det forelå en avtale om gjennomsnittsberegning, selv om den ikke var godkjent av de tillitsvalgte.

I dommen fra Oslo tingrett slås det fast at retten mener at «nektelsen av å godkjenne turnusen var legitim».

Stor prinsipiell betydning

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer