Bekymringsmelding:

Sykepleiere ved St. Olavs varslet fylkeslegen

- Vi har vært bekymret for hvor travelt det er på akutten i mange år, sier tillitsvalgt Birgit Brødreskift i Norsk Sykepleierforbund.

VARSLET: Sykepleiere ved St. Olavs hospital varslet fylkeslegen i en bekymringsmelding. Illustrasjonsfoto: Ned Alley / NTB Scanpix
VARSLET: Sykepleiere ved St. Olavs hospital varslet fylkeslegen i en bekymringsmelding. Illustrasjonsfoto: Ned Alley / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sykepleiergruppa ved akuttmottaket på St. Olavs hospital i Trondheim sendte i november en bekymringsmelding om sin arbeidssituasjon til fylkeslegen.

I brevet til fylkeslege Jan Vaage peker pleierne på at de har plikt til å melde fra når de opplever at pasientsikkerheten blir utfordret, skriver Adresseavisen.

- Bakgrunnen for at bekymringsmeldingen ble sendt, er at vi i mange år har vært bekymret over hvor travelt det er på akutten, sier tillitsvalgt Birgit Brødreskift i Norsk Sykepleierforbund.

Sykepleierne mener det ikke er tatt tak i avvikene som de har meldt fra om ved tidligere anledninger.

- Må undersøkes

På bakgrunn av situasjonen de ansatte beskriver, har fylkeslegen sendt en bekymringsmelding til Arbeidstilsynet.

- Vi sendte bekymringsmeldingen på grunn av HMS-avvikene de beskriver. Dette er innenfor Arbeidstilsynets ansvarsområde og det må de undersøke, sier Vaage.

Fagdirektør Runa Heimstad ved sykehuset sier at det ikke er en ønskelig situasjon at sykepleierne så seg nødt til å melde fra.

- Men vi har et meldesystem som skal sikre at vi får fram bekymringer for HMS og pasientsikkerhet, og det er bra, sier Heimstad.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer