Sykepleiere velger kontantstøtten

Tre av fire kvinnelige sykepleiere under 35 år ved Regionsykehuset i Trondheim sier i en spørreundersøkelse at de vil redusere eller slutte i jobben, og benytte kontantstøtten dersom de får barn. Ledelsen ved sykehuset frykter bemanningsproblemer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ledelsen ved Regionsykehuset i Trondheim (RiT) har vært bekymret for at kontantstøtteordningen vil forsterke problemet med å få tak i sykepleiere, og da spesielt spesialsykepleiere. En fersk spørreundersøkelse blant 310 sykepleiere ved RiT gjør dem enda mer betenkt, skriver Adresseavisen.

I undersøkelsen meningsmålingsbyrået Din Mening AS har gjort for RiT, svarer 64 prosent at de kommer til å redusere arbeidstiden hvis de får barn, og 7 prosent svarer at de slutter i jobben. Variasjonene er store. Ved kirurgisk klinikk svarer 83 prosent at de vil redusere eller slutte, mens tallet er 57 prosent ved Nevroklinikken.

Bare 12 prosent sier de vil søke om barnehageplass for barnet, mens 50 prosent satser på kontantstøtte. Tallet kan bli høyere fordi nesten 38 prosent svarer at de er usikre på hva de vil gjøre. Blant sykepleiere som har barn er det 22 prosent som bruker offentlig barnehage, mens 37 prosent bruker dagmamma, og 33 prosent ordner seg på annet vis.

Antakelsen om at det er de lavtlønnede som lar seg friste av kontantstøtten ser ut til å stemme, skriver avisa. Nesten 90 prosent av sykepleierne med husstandsinntekt under 200.000 kroner vil benytte kontantstøtte, men «bare» 65 prosent mellom 400.000 og 500.000 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer