Sykepleieren anklages for å ha drept hundrevis av pasienter

Sykepleieren Niels Högel (42) antas å være den verste seriedrapsmannen i Tyskland i fredstid. Han kan ha drept så mange som 300 pasienter.

SERIEDRAPSMANN: Den tidligere sykepleieren Niels Högel er anklaget for å ha drept mer enn 100 pasienter. Foto: Hauke-Christian Dittrich / dpa / AFP
SERIEDRAPSMANN: Den tidligere sykepleieren Niels Högel er anklaget for å ha drept mer enn 100 pasienter. Foto: Hauke-Christian Dittrich / dpa / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): Rystende detaljer er blitt rullet opp i rettssaken i Oldenburg i Tyskland, som har pågått siden oktober.

Den tidligere sykepleieren Niels Högel (42) antas nå å være den verste seriedrapsmannen i Tyskland i fredstid. Myndighetene mistenker at han kan ha drept så mange som 300 pasienter i løpet av en femårsperiode fra 2000.

Siden 2005 har etterforskerne gravd opp likene av 130 av de tidligere pasientene hans i Tyskland, Polen og Tyrkia. Selv har han innrømmet å ha drept 43 personer. Han har heller ikke utelukket at han har drept ytterligere 52 andre. Samtidig benekter han å ha drept fem av dem han er mistenkt for.

- Beskyttet tiltalte

Rettssaken som nå pågår er den tredje mot Högel siden 2006. Han soner allerede en livstidsdom for å ha drept to pasienter, og for å ha spilt en rolle i fire andre dødsfall. Denne gangen er han tiltat for å ha drept 100 andre pasienter. 36 av drapene skal ha skjedd på et sykehus i Oldenburg. 64 andre skal ha skjedd i Delmenhorst utenfor Bremen. En dom er ventet i saken i juni.

- En kultur med å se vekk og ikke bry seg beskyttet den tiltalte, hevdet en av Högels tidligere kolleger, Frank Lauxtermann, da han vitnet i saken, ifølge New York Times.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer