Sykepleieren ble smittet med ebola da hun stelte USAs første dødsoffer

Nå kjemper Nina Pham selv for livet.

SYK Sykepleier Nina Pham (26) ble selv syk da hun behandlet ebolasmittede Thomas Eric Duncan på sykehuset i Dallas i Texas. Foto: AP Photo/Courtesy of tcu360.com
SYK Sykepleier Nina Pham (26) ble selv syk da hun behandlet ebolasmittede Thomas Eric Duncan på sykehuset i Dallas i Texas. Foto: AP Photo/Courtesy of tcu360.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Pham (26) fikk selv det fryktede ebolaviruset etter å ha jobbet som sykepleier for ebolasmittede Thomas Eric Duncan. Han var den første som fikk diagnostisert sykdommen i USA og døde onsdag i forrige uke etter å ha blitt behandlet på Texas Health Presbyterian Hospital i Dallas.

Pham og de andre helsearbeiderne brukte omfattende verneutstyr da de ga ham behandling. Likevel ble Pham selv smittet. Nå kjemper hun for livet fra en sykeseng på det samme sykehuset.

- Det går bra med meg, og jeg ønsker å takke alle for deres vennlige ønsker og bønner. Jeg er velsignet med støtte fra familie og venner, og jeg er velsignet med å bli tatt vare på av det beste teamet av leger og sykepleiere i verden her på Texas Health Presbyterian Hospital Dallas, sier Pham selv i en kort uttalelse til pressen tirsdag, ifølge Dallas Morning News.

-Tapper kamp Tilstanden hennes er nå oppgradert fra stabil til god.

- Hjertene og bønnene til alle her på Texas Health Presbyterian Hospital Dallas er med Nina Pham. Vi jobber ustanselig for å hjelpe henne i denne tapre kampen. Legene og sykepleierne som behandler henne er håpefulle, og vi ber om at hele landet ber med oss, sier sykehusdirektør Barclay Berdan.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer