NB! STERKE BILDER: En mor fra California, USA, ble sjokkert vitne til at sønnen ble mishandlet av kvinnen som skulle passe på ham. Direktesendte overvåkningsbilder fra hjemmet hennes viste blant annet at sykepleier slo sønnen med en sammenrullet avis. Video: KCAL / KCBS / privat via CNN Vis mer

Sykepleieren brukte en avis for å slå toåringen. 20 minutter unna sitter foreldrene og ser på at sønnen blir mishandlet: - Hjerteskjærende

Mishandlingen av 2-åring med funksjonsnedsettelse ble fanget på overvåkningskamera.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mor fra California, USA, ble sjokkert vitne til at sønnen ble mishandlet av kvinnen som skulle passe på ham, skriver den amerikanske nyhetskanalen CBS Los Angeles.

Mora, Dyanna, hadde installert et såkalt «nanny cam», et overvåkningskamera i huset. Slik at hun kunne følge med på sønnen via en direktestrøm på telefonen sin.

Den to år gamle sønnen har funksjonsnedsettelse, og krever pleie 24 timer i døgnet. Han har Rubinstein-Taybis syndrom, en sjelden genetisk tilstand, som kan gi varierende funksjonsnedsettelser. Toåringen trenger blant annet hjelp til å spise, og kan ikke snakke.

Så mishandlingen direkte

Videobildene Dyanna fikk se var urovekkende. Sykepleieren slo sønnen hennes.

- Jeg sa til de jeg var med at «jeg tror sønnen min blir mishandlet. Jeg tror jeg kommer til å besvime», forteller mora til den amerikanske TV-kanalen.

På et punkt i videoen henter sykepleieren en avis, som hun ruller sammen og bruker til å slå barnet. Dette så mora skje fra telefonen sin.

Hun og ektemannen var om lag 20 minutter unna, på deres andre sønns basketballkamp. Da Dyanna så scenene fra sitt eget hjem var ektemannen i bilen på parkeringsplassen. Like etterpå fikk de kontaktet politiet, som dro til hjemmet deres og arresterte sykepleieren.

- Jeg føler at vi sviktet ham som foreldre, da vi lot noen andre passe på ham, sier Dyanna.

- Det var hjerteskjærende å se ham så hjelpesløs, men vi i måtte tvinge oss selv til å se på at det skjedde, sier ektemannen Chris.

Selskap saksøkes av familien

Ifølge politiet er den kvinnelige sykepleieren ansatt i det nasjonale selskapet Maxim Healthcare Services.

Selskapet har kommet med en offentlig uttalelse etter hendelsen.

- Etter at vi fikk vite om hendelsen har vi gjennomført en etterforskning som endte med at sykepleieren mistet jobben sin. Vi har kontaktet det lokale sykepleieorganet, og vil fortsette med å være helt samarbeidsvillige med myndighetene så lenge de etterforsker dette, heter det i uttalelsen.

Foreldrenes advokat Scott Dinsmore forteller at selskapets forklaring ikke er nok, og at familien har opprettet et søksmål mot Maxim og sykepleieren.

- Det er den verste formen for utnyttelse jeg noen gang har sett, sier advokaten til kanalen.

Selskapet Maxim skal også være involvert i flere andre søksmål i andre amerikanske stater.

Sykepleieren har ennå ikke uttalt seg til pressen.