Sykepleierforbundet advarer mot å stemme Frp

Nevner ikke likelønn i partiprogrammet likevel.

LOVET KAMP FOR LIKELØNN:  Kvinners rettigheter var fokus under Siv Jensens tale til Fremskrittspartiets landsmøte. Likevel er ikke likelønn nevnt i partiprogrammet. Foto: Nina Hansen
LOVET KAMP FOR LIKELØNN: Kvinners rettigheter var fokus under Siv Jensens tale til Fremskrittspartiets landsmøte. Likevel er ikke likelønn nevnt i partiprogrammet. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Fremskrittspartiet nevner ikke likelønn med et ord i partiprogrammet, selv om partileder Siv Jensen gjorde likelønn til en av hovedsakene i sin tale til landsmøtet for to uker siden.


Sykepleierforbundet advarer nå medlemmene mot å stemme på et parti som ikke forplikter seg til å jobbe for likelønn.


- For oss er det ganske klar tale. Det viser at man ikke er villig til å gå hele veien, man er ikke villig til å sette det ned i et partiprogram og forplikte seg til det, sier leder Lisbeth Normann i Sykepleierforbundet til NRK.


Siv Jensen åpnet talen for to uker siden med blant annet å fortelle om oldemoren Betzy Kjelsberg, en av pionerene innen kvinnefrigjøringen i Norge. Talen var bygget opp rundt enkeltskjebner og hverdagshelter - alle kvinner.


Frp-formannen forsvarer seg med at det er mye som ikke står i partiprogrammet, som likevel er partiets politikk. Hun sier hun har lagt inn forslag på Stortinget om et lønnsløft for de kvinnedominerte lavlønnsyrkene i offentlig sektor, men at «de andre partiene som prater varmt om likelønn, har tenkt å stemme det ned».


(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer