Sykepleierforbundet advarer mot å stemme Frp

Nevner ikke likelønn i partiprogrammet likevel.

LOVET KAMP FOR LIKELØNN:  Kvinners rettigheter var fokus under Siv Jensens tale til Fremskrittspartiets landsmøte. Likevel er ikke likelønn nevnt i partiprogrammet. Foto: Nina Hansen
LOVET KAMP FOR LIKELØNN: Kvinners rettigheter var fokus under Siv Jensens tale til Fremskrittspartiets landsmøte. Likevel er ikke likelønn nevnt i partiprogrammet. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Fremskrittspartiet nevner ikke likelønn med et ord i partiprogrammet, selv om partileder Siv Jensen gjorde likelønn til en av hovedsakene i sin tale til landsmøtet for to uker siden.

Sykepleierforbundet advarer nå medlemmene mot å stemme på et parti som ikke forplikter seg til å jobbe for likelønn.

- For oss er det ganske klar tale. Det viser at man ikke er villig til å gå hele veien, man er ikke villig til å sette det ned i et partiprogram og forplikte seg til det, sier leder Lisbeth Normann i Sykepleierforbundet til NRK.

Siv Jensen åpnet talen for to uker siden med blant annet å fortelle om oldemoren Betzy Kjelsberg, en av pionerene innen kvinnefrigjøringen i Norge. Talen var bygget opp rundt enkeltskjebner og hverdagshelter - alle kvinner.

Frp-formannen forsvarer seg med at det er mye som ikke står i partiprogrammet, som likevel er partiets politikk. Hun sier hun har lagt inn forslag på Stortinget om et lønnsløft for de kvinnedominerte lavlønnsyrkene i offentlig sektor, men at «de andre partiene som prater varmt om likelønn, har tenkt å stemme det ned».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer