Sykepleierforbundet på ville veier

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Likelønn: Sykepleierforbundet og deres leder Lisbeth Normann advarer nå sine medlemmer mot å stemme på et parti som ifølge henne ikke forplikter seg til å jobbe for likelønn. Da bør hun snarest minne sine medlemmer på at de ikke skal stemme rød-grønt heller. Faktum er at disse partiene ikke har gjort noe de siste fire årene de har sittet med flertall i Stortinget og kunne løftet Normanns medlemmer lønnsmessig. I stedet går nå Normann ut og advarer sine medlemmer om ikke å stemme Frp. Dette på tross av at Frp er det eneste partiet som har fremmet forslag i Stortinget om likelønn og da spesielt for den gruppen Normann representerer. Forstå det den som kan.

Det jeg vet og har erfart, er at sykepleierforbundet har sviktet sine medlemmer på mange områder og da spesielt i lønnskampen. Jeg er utdannet sykepleier og har arbeidet som sykepleier i det offentlige, på sykehus og i en kommune. Jeg er en av de mange sykepleierne som forlot yrket fordi lønnen var for dårlig. Parallelt med at jeg arbeidet i en 100 prosent stilling som sykepleier, hadde jeg en deltidsstilling i 50 prosent ved en kundeserviceenhet. Faktum er at jeg tjente mer i denne deltidsstillingen enn som sykepleier i 100 prosent stilling. Sykepleierforbundet har konsekvent og i alle år gjort en elendig jobb med å løfte sine medlemmers lønn og yrkesstolthet. Deres kamp for høyere lønn har ikke resultert i noe og nå er de også i ferd med å undergrave kampen for likelønn for sine kvinnelige medlemmer.

Er det ikke på tide å våkne opp av dvalen nå, Normann, og forstå at du og forbundet her har en gylden anledning til å heve lønnen for dine medlemmer? Ved å støtte opp under Frps utspill og forslag og be dine medlemmer støtte Frp, vil du faktisk tjene dine medlemmer og sørge for at deres lønnsbetingelser bedres på en måte du og forbundet ellers aldri vil klare. Sykepleierforbundet er på ville veier og noen i forbundets ledelse bør snarest minne Normann om hvem hun representerer – nemlig sine medlemmer.