Sykepleierforbundet på ville veier

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Likelønn: Sykepleierforbundet og deres leder Lisbeth Normann advarer nå sine medlemmer mot å stemme på et parti som ifølge henne ikke forplikter seg til å jobbe for likelønn. Da bør hun snarest minne sine medlemmer på at de ikke skal stemme rød-grønt heller. Faktum er at disse partiene ikke har gjort noe de siste fire årene de har sittet med flertall i Stortinget og kunne løftet Normanns medlemmer lønnsmessig. I stedet går nå Normann ut og advarer sine medlemmer om ikke å stemme Frp. Dette på tross av at Frp er det eneste partiet som har fremmet forslag i Stortinget om likelønn og da spesielt for den gruppen Normann representerer. Forstå det den som kan.

Det jeg vet og har erfart, er at sykepleierforbundet har sviktet sine medlemmer på mange områder og da spesielt i lønnskampen. Jeg er utdannet sykepleier og har arbeidet som sykepleier i det offentlige, på sykehus og i en kommune. Jeg er en av de mange sykepleierne som forlot yrket fordi lønnen var for dårlig. Parallelt med at jeg arbeidet i en 100 prosent stilling som sykepleier, hadde jeg en deltidsstilling i 50 prosent ved en kundeserviceenhet. Faktum er at jeg tjente mer i denne deltidsstillingen enn som sykepleier i 100 prosent stilling. Sykepleierforbundet har konsekvent og i alle år gjort en elendig jobb med å løfte sine medlemmers lønn og yrkesstolthet. Deres kamp for høyere lønn har ikke resultert i noe og nå er de også i ferd med å undergrave kampen for likelønn for sine kvinnelige medlemmer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer