Sykepleierne går til streik

Dette kan bli dramatisk, mener arbeidsgiver.

KLAR FOR STREIK: Nå er tålmodigheten slutt. Det er aldri hyggelig å gå til streik, men nå har vi ikke lengre noe valg, sier Silje Tollefsen (26) til Dagbladet. Hun er sykepleier ved Paulus sykehjem i Oslo. Foto: HANS ARNE VEDLOG
KLAR FOR STREIK: Nå er tålmodigheten slutt. Det er aldri hyggelig å gå til streik, men nå har vi ikke lengre noe valg, sier Silje Tollefsen (26) til Dagbladet. Hun er sykepleier ved Paulus sykehjem i Oslo. Foto: HANS ARNE VEDLOG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet):- Nå er tålmodigheten slutt. Det er aldri hyggelig å gå til streik, men nå har vi ikke lengre noe valg, sier Silje Tollefsen (26) til Dagbladet. Hun er sykepleier ved Paulus sykehjem i Oslo.

06.00 tirsdag morgen vil sykepleierne legge ned arbeidet og gå til streik for første gang på åtte år. Norsk Sykepleierforbund (NSF) og NHO hadde frist til midnatt i dag for å bli enige, men allerede i 20.30-tida var det definitivt brudd i forhandlingene.

- Ja, det blir streik i morgen, bekrefter NSF-leder Lisbeth Normann overfor Dagbladet.

StreikeomfangNSF organiserer om lag 300 sykepleiere i de av NHO Service sine bransjer som er omfattet av kravet om tariffavtale. NSF har meldt plassoppsigelse av medlemmer i Oslo, Rogaland, Akershus og Hordaland.

Første uttak, 50 sykepleiere fra tirsdag morgen følgende steder: Oppsalhjemmet (Norlandia), Oslo Midtåsenhjemmet (Adecco), Oslo St.Hanshaugen omsorgssenter (Carema), Oslo Paulus sykehjem (Attendo Care), Oslo Boganes sykehjem (Norlandia), Rogaland.

Andre uttak, 50 sykepleiere fra torsdag morgen følgende steder: Lambertseter sykehjem (Norlandia), Oslo Madserud sykehjem (Norlandia), Oslo Haukeland sykehotell (Medirest), Hordaland Søreide sykehjem (Aleris Omsorg), Hordaland Gullhaug bo og behandlingshjem (Attendo Care), Akershus

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer