Sykepleierne og NHO i møte hos Arbeidsministeren

Ap-statsråd kan innføre tvungen lønnsnemnd.

UNDER MINSTELØNN: Sykepleieforbundet har tatt ut 44 medlemmer i streik i Oslo-regionen og oppdaget at 17 av disse tjente under kommunens minstelønn.  Her er sykepleier Ronalie Catalon (40) som tjener 53 000 under Oslo kommunes minstelønn for sykepleiere.  Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet.
UNDER MINSTELØNN: Sykepleieforbundet har tatt ut 44 medlemmer i streik i Oslo-regionen og oppdaget at 17 av disse tjente under kommunens minstelønn. Her er sykepleier Ronalie Catalon (40) som tjener 53 000 under Oslo kommunes minstelønn for sykepleiere. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm innkalte i ettermiddag partene i sykepleierkonflikten, NHO service og Sykepleierforbundet, til møte på sitt kontor i Oslo.

Bjustrøm kan avblåse sykepleierstrieken dersom hun mener at den skaper fare for liv og helse.

- Vi har ingen informasjon om dette nå, vi kommer med en pressemelding etter møtet, sier pressevakten i Arbeidsdepartementet til Dagbladet.

I en pressemelding opplyser nå departementet at partene og ministeren vil møte pressen etter møtet.

Det siste døgnet har NHO service fler eganger gått ut og hevdet at streiken truer liv og helse ved sykehjem og institusjoner.

Stenger pasienthotellHaukeland pasienthotell er varslet stengt i kveld på grunn av streiken og alle som er på pasienthotellet blir sendt hjem fra klokken 22.

69 kreftpasienter blir ifølge NHO Service rammet.

- Mange tror at et pasienthotell er et sted der folk hviler ut etter fødsler, men det er mye mer enn det. Kreftpasienter vil gå glipp av livgivende behandlinger som stråle, cellegiftskurer og lignende, sier Petter Furulund, adm. dir. i NHO Service.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer