Sykepleierne slakter Høyres helsereform

Frykter massiv «brain drain» fra de offentlige sykehusene, dårligere kvalitet, lengre køer for akutte lidelser og mer byråkrati.

IMOT LEDELSEN:: Høyre-represtantt Toril O. Fjørtoft fra Sogn og Fjordane er en ihuga motstander av fritt behandlingsvalg. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
IMOT LEDELSEN:: Høyre-represtantt Toril O. Fjørtoft fra Sogn og Fjordane er en ihuga motstander av fritt behandlingsvalg. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GARDERMOEN (Dagbladet): Høyre-representant Toril O. Fjørtoft fra Sogn og Fjordane taler partiledelsen midt imot.

Fjørtoft er nemlig også tillitsvalgt for Sykepleierforbundet, hvor hun sitter i forbundsstyret - og er en ihuga motstander av sitt eget partis ønske om å innføre såkalt fritt behanldingsvalg, 

- Høyre ønsker å styrke de private sykehusene på bekostning av de offentlige. Jeg tror det er helt feilt vei å gå, sier hun til Dagbladet.

- De private kan være et supplement. Men vi kan ikke ha det sånn at de offentlige sykehusene tar alle de tunge diagnosene, lidelsene og behandlingene, samt driver med forskning og utdanning, mens de private skummer fløtene og tar de mest populære, hurtige og lønnsomme oppdragene, fortsetter hun.

- Elendig idé Fritt behandlingsvalg betyr at alle som har fått vurdert at de har behov for behandling eller undersøkelse, fritt kan velge hvor de vil behandles - av et offentlige sykehus eller et godkjent privat sykehus. Regningen skal uansett dekkes av det offentlige.

Sykepleierforbundet mener det er en elendig idé.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer