Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sykepleierne ut i streik

221 sykepleiere ved ti sykehus er i streik. Innen kort tid vil streiken bli opptrappet til å omfatte 790 sykepleiere ved 28 sykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Streiken er et faktum etter at nattas mekling mellom Sykepleierforbundet og arbeidsgiverforeningen NAVO brøt sammen.

Sykepleierforbundet varsler en rask opptrapping av konflikten. Allerede onsdag tas neste pulje ut i streik. Dag for dag vil streiken så bli ytterligere utvidet.

Dog hevder forbundsleder Bente G.H. Slaatten at streiken er begrenset og forsvarlig:

- Vi har ikke til hensikt å ramme øyeblikkelig hjelp, barn, kreftpasienter og innen psykiatri, forsikrer Slaatten. Hun oppfordrer arbeidsgiverne til å søke om dispensasjon fra streiken dersom de mener det oppstår fare for liv og helse.

Gjennom rask opptrapping av konflikten ønsker forbundet å ramme arbeidsgiveren, men forbundet erkjenner at også pasientene vil merke streiken.

I første omgang rammes særlig den polikliniske virksomheten og dagkirurgien.

Etter at staten overtok sykehusene ved nyttår, krever sykepleierne at det utarbeides et felles avtaleverk for samtlige sykepleiere. Lønna må også opp på et nivå som gjør det mulig både å beholde dagens sykepleiere, og samtidig rekruttere nye, lyder kravet.

Forbundet ønsker at det statlige avtaleverket legges til grunn for samtlige sykepleiere, noe som vil koste om lag 400 millioner kroner.

Arbeidsgiversiden har hele tida avvist kravet med henvisning til at den statlige overtakelsen ikke skal føre til ekstra lønnsoppgjør for sykepleierne.

NOK ER NOK: Sykepleierforbundets leder Bente G. H. Slaatten tar ut flere hundre av sine medlemmer i streik etter at nattas møter hos Rksmeklingsmannen ikke førte fram til noen avtale.
Hele Norges coronakart