Sykepleierne ved SiA i harnisk over lønnstilbud

Sykepleierne ved Sentralsykehuset i Akershus (SiA) er skuffet over fylkeskommunens tilbud om 7600 kroner lønnstillegg i året. De vil ha mer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Sykepleierne ved SiA er svært skuffet. Situasjonen deres var i utgangspunktet forferdelig. De hadde store forventninger fordi politikerne hadde sagt at det skulle ryddes opp. Dette opplever de som å kaste blår i øynene på dem, sier fylkestillitsvalgt i Norsk Sykepleierforbund Aud Jorun Hovland til NTB.

 Hun presiserer at det er SiA-sykepleierne som er spesielt misfornøyd, ikke sykepleierne ved de andre sykehusene i fylkeskommunen.

 - Dette er ikke godt nok, men det er et skritt i riktig retning. Det er helt sikkert ikke nok til å sikre stabilitet og rekruttering, presiserer Hovland.

Ikke Oslo-nivå

Hun tilbakeviser også at lønnsnivået med de siste tilleggene er kommet opp på samme nivå som i Oslo, spesielt ikke for spesialsykepleierne. Ved enkelte sykehus i Oslo ligger de 40 000 kroner høyere i lønn enn i Akershus.

 Nå vil sykepleierne ved SiA benytte de nærmeste dagene til å drøfte situasjonen. Hovland utelukker ikke at flere vil si opp sine stillinger. Men ulovlige aksjoner har ikke vært drøftet, fastslår hun.

Krisetiltak

Som et rent tiltak for det kriserammede Sentralsykehuset i Akershus omgjøres 90 stillinger til sykepleier I. Det gir inntil fire lønnstrinn. Dessuten er det opprettet 78 stillinger som spesialsykepleier I og av disse går 50 til SiA. Denne omgjøringen kan gi inntil fire lønnstrinn.

  De samlede utgiftene for fylkeskommunen vil beløpe seg til 20 millioner kroner for dette lønnsløftet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer