Høyesterett

Sykkelbot til Høyesterett

Ivar Grøneng syklet i kollektivfeltet, han ble frikjent i tingretten og dømt i lagmannsretten. Nå skal syklingen avgjøres av Høyesterett.

SYKLING: Advokat John Christian Elden skal nå møte i Høyesterett, og forsøke å få frikjent mannen som syklet i kollektivfeltet. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
SYKLING: Advokat John Christian Elden skal nå møte i Høyesterett, og forsøke å få frikjent mannen som syklet i kollektivfeltet. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det var i september 2018 Ivar Grøneng (55) fra Kolbotn syklet hjem fra jobben i Oslo. På E-18, bedre kjent som Mosseveien, ved Ulvøya ble han stoppet av politiet.

- Jeg klarte å holde meg alvorlig. Samtidig som jeg tenkte at dette var tullete og ikke hengte på greip. Vi snakker om cirka 800 meter med kollektivfelt. Jeg hindrer ikke trafikken på den strekningen, sa Ivar Grøneng til Østlandets Blad da saken ble kjent.

Politiet derimot mente Grøneng hadde forstyrret trafikken unødig. Grøneng ble ilagt et forelegg på 7000 kroner for brudd på veitrafikkloven.

Et forelegg Grøneng nektet å godta. I tingrett ble syklisten frikjent. Statsadvokatene i Oslo anket saken inn for Borgarting lagmannsrett. Der ble Grøneng dømt.

Etter dommen i lagmannsretten anket Grønengs advokat, John Christian Elden, saken videre til Høyesterett.

Nå har Høyesteretts ankeutvalg sluppet saken gjennom, og landets øverste domstol skal vurdere om syklingen i kollektivfeltet var en forseelse eller ikke.

- For mine klienter er det viktig å få en rettslig avklaring på spørsmålet om syklistenes plass i trafikken, og om de er i veien for andre, sier advokat John Christian Elden, som fører saken for Grøneng.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer