Sykkelen som ikke tåler vann

Bergenserne har muligens fått solstikk. Bysyklene deres er ikke vannfaste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et par hundre utleiesykler skal gjøre livet lettere for sykkelglade bergensere. Men den nye bysykkelen klarer ikke vanntesten.

Solstikk?

Vestlandsbyen har vært preget av ualminnelig godt vær i det siste. Når regnet kommer tilbake, og det gjør det helt sikkert, blir sykkelen helt ubrukbar.

Kortleseren tåler ikke vann.

Bysykkelordninga i Bergen ble offisielt åpnet 27. april. Syklene er reklamefinansiert, og firmaet Clear Channel Adshel står for den tekniske driften.

- Tilbudet har vært populært, og vi har hatt lite herværk og sånne ting. Dette er bare en liten feil som vi ser på nå, sier Roald Horn i Clear Channel Adshel til Dagbladet.no.

Bysykkelboom

For 100 kroner kan du kjøpe bysykkelkort. Da kan du låne en sykkel i tre timer om gangen. Sykkelen skal brukes på asfalt, og leveres tilbake som du fant den. Bergen kommune har skrevet kontrakt med firmaet, og prøveordninga skal vare i 18 måneder. Det gjenstår å se om kontrakten forlenges.

- Bergen kommune er fornøyd så langt, sier Laila Røsseland i byrådsavdelignen for miljø og byutvikling.

Flere andre byer i Norge har de samme syklene, men i Bergen har den nyeste versjonen av kortleserteknologien altså slått feil.

Sykkelvarsel

Etter en lang periode med finvær i Bergen, sliter syklene i dag. Sjekk været i byen på Dagbladet.no.

I dag melder vi overskyet, regn og 13 grader. Det er kanskje best å ta bussen?

<B>BYSYKLER:</B> En sukess i flere norske byer.
MEN EN VANLIG DAG I BERGEN:</B> Kan se slik ut. Da stopper sykkelen.