Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sykkelferie for SV - camping for KrF og Frp

KrF-velgerne blir tett fulgt av Frp-velgerne når de svarer på spørsmål om ferievaner. De reiser helst på campingtur. Sykkelferie er mest pop blant SV-velgerne og Venstre-velgerne.

FORETREKKER CAMPING: KrF og Frp-velgerne foretrekker campingferie. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
FORETREKKER CAMPING: KrF og Frp-velgerne foretrekker campingferie. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det viser tall fra en undersøkelse som er foretatt av TNS Forbruker & Media, utarbeidet for NRK Sommeråpent

Hellas er mest på snittet for alle velgere, men AP-velgeren er der mest, mens Venstrevelgeren er der minst. Charterferie er mest pop hos Frp-folket, fulgt av Ap-velgeren. Cruise står sterkest hos Frp-velgeren.

SV på fjellet Ferie på fjellet, ferie ved sjøen og hytteferie er klart mest populært hos SV-velgeren, viser undersøkelsen. Loffetur og interrail er mest populært hos SV-velgeren, tett fulgt av Venstre-velgeren.

Opplevelsesturer står sterkest hos Venstre-velgeren, mens SPA og velvære er jevnt over like populært hos alle, unntatt KrF og SP-velgeren.

Storbyferie er også jevnt over pop, men særlig SV og Venstre er mest interessert, mens FrP, KrF og Sp-velgeren er mindre interessert enn de andre velgerne.

Frp i badeland Temareiser er jevnt over ikke så populært, men FrP'eren er også her minst interessert. Derimot står badeland, fornøyelsesparker og dyreparker aller høyest i kurs hos FrP-velgeren. Historiske og kulturelle serverdigheter er mest populære hos SV og Venstre-velgeren. FrP-eren er minst interessert.

Ingen er særlig interessert i bussferie, ferie i egen båt, "fly and drive" eller motorsykkelferie.

De landene nordmenn i størst grad besøker er Sverige, Danmark, Spania, England, Tyskland, Hellas og Italia. I den rekkefølgen, og med Sverige og Danmark klart større enn alle andre.

Mange til Danmark Sverige besøkes mest av FrP-velgeren, og minst av Venstre, Krf og SP-velgeren.

Med unntak av SP og KrF-velgeren besøker alle Danmark like mye, men Venstre-velgeren er der litt mer enn de andre.
Høyre-velgeren besøker Spania mer enn alle andre, mens KrF og Sp-velgeren er under snittet.

England besøkes av Venstre, Høyre og SV-velgeren i noe større grad, mens FrP og SP-velgeren er der mindre enn snittet.

Tyskland besøkes mest av Høyre og Venstre-velgeren.  Italia besøkes klart mest av Venstre-velgeren, dernest SV og Høyre-velgeren. Mens SP, KrF og Sp-velgeren er sjelden på besøk der.

Høyre i Frankrike Utover det kan det nevnes at Høyre-velgeren er mest i Frankrike og USA, FrP-eren er mest i Tyrkia, SV-velgeren er mest i Irland, Skottland og Belgia, mens det eneste området KrF-velgeren besøker mer enn noen annen er "øvrige Afrika", dvs utenom Egypt, Marokko og Tunisia.

Ap-velgeren karakteriseres som gjennomsnittsreisende. De er der folk flest er, og utmerker seg ikke med å være ledende i noen form for ferie, og kun som mestreisende til Hellas, og da på charterferie.

Sp-velgeren finner du mest på fjellet eller ved sjøen i Norge. De er mindre interessert i storbyferie og utlandet enn de andre velgerne.