<strong>I SIKKERHET:</strong> Fronthjulet som mangler på dette bildet er nå tilbake i trygge hender etter at det ble meldt stjålet tidligere i dag. Foto: Agnete Brun / Dagbladet
I SIKKERHET: Fronthjulet som mangler på dette bildet er nå tilbake i trygge hender etter at det ble meldt stjålet tidligere i dag. Foto: Agnete Brun / Dagbladet Vis mer

Sykkelhjulet til «Kjakan» i sikkerhet

Har vært på et utested siden i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Forhjulet til sykkelen på statuen av hele Norges frihetskjemper og motstandsmann, Gunnar «Kjakan» Sønsteby, ble meldt stjålet tidligere i dag.

Nå melder Oslo politidistrikt at hjulet er kommet til rette.

- Det viste seg at en ansatt ved et utested i nærheten fant hjulet hengende på skulpturen i går. Han tok det da med seg til arbeidsplassen sin. Nå i dag har han ringt oss, sier operasjonsleder Steinar Hausvik til Dagbladet.

Skulpturen står på Solli plass og er laget av Per Ung. 13. mai 2007 avduket kong Harald statuen med hovedpersonen til stede.

Nå er kunsteren underrettet om at hjulet har kommet til rette.

- Han var tilfreds med det, sier operasjonsleder.

Selv om hjulet er i sikkerhet igjen, avslutter ikke politiet etterforskningen for det.

- Det har vært et skadeverk. De som har gjort det, lot det henge igjen. Det vil bli forsøkt å finne ut hvem som står bak, sier Hausvik til Dagbladet.

Politiet har vært på stedet og sjekker også muligheten om skadeverket kan være fanget av et overvåkingskamera.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer