Sykkelkaraoke og drag-aerobic

Hva er den nye trimtrenden i New York?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Treningssenteret Crunch har eksperimentert med forskjellige typer trening som vi nordmenn vel ville karakterisert som litt outrerte. Sykkelkaraoken og dragaerobicen er noe Crunch har hatt suksess med tidligere. Og siden amerikanere tydeligvis har sansen for annerledes måter å holde kroppen i form på, er det kanskje ikke så rart at innovasjonen er stor.

Den nyeste New York-trenden er ifølge nyhetsbyrået Reuters en stunt-klasse.

Stunt-klassen har, i motsetning til det man kanskje skulle tro, et fast tidspunkt og et fast opplegg. Klassen tar nemlig utgangspunkt i forskjellige typer actionfilmer, og skal gjenskape stuntene i treningssituasjonen.

Skal føle seg som filmstjerner

Ifølge fitnessdirektør ved Crunch, Mark Santa Maria, er hele opplegget laget slik at deltakerne skal føle seg som filmstjerner og samtidig holde seg i form.

- Du går ut og føler virkelig at du har overvunnet noe, sier Santa Maria.

Selve treningen går ut på å lære trimmerne opp i en modifisert utgave av det ekte stuntmenn driver med på de forskjellige filmsettene. Til det har Crunch fått tak i Naomi Peters, som både har gått stuntmannskole og jobbet som stuntmann.

Peters lærer bort hvordan man skal sparke mot en person uten å treffe, hvordan slag i lufta skal se ekte ut, og alle andre filmtriks i stuntmannboka.

- Det er en treningstime, og det skal være gøy. Dette gjør deltakerne på ingen måte i stand til å være stuntmenn i filmer, men noen av ideene vi lærer bort viser hvordan kameraenes todimensjonale verden ikke stemmer helt med virkeligheten, sier hun.

Filminspirert

For tida er det stunts fra Jackie Chan-filmer som står i fokus, men tidligere klasser har tatt utgangspunkt i James Bond og Charlies Angels-filmer. Skal vi tro nyhetsbyrået er trimformen noe deltakerne har falt pladask for.

- Jeg elsker å rulle rundt og tøyse. Vi gjør det større enn det egentlig er, og det gjør treningen morsom, sier Patty Yuen.