Sykkelpumpe utløste bombealarm

Mistenkelig pakke ved Israels ambassade fikk politiet til å rykke ut med bombehunder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet fikk i morgentimene i dag melding om en mistenkelig gjenstand i nærheten av Israels ambassade i Oslo.

Politiet slo full alarm og rykket ut med bombespesialister og bombehunder for å undersøke gjenstanden som lå i en bil. Ifølge Aftenposten.no var det en Volvo, oppført med den israelske ambassaden som eier. Bilen stod parkert på ambassadens parkeringsplass.

Kvart over ti var politiaksjonen avblåst.

- Det viste seg å være en plastpose med en sykkelpumpe, opplyste politiet til pressen, som var på stedet.

Politiet sier de nå vil gjennomføre kriminaltekniske undersøkelser på stedet.


Tilkalte bombehunder
Politiet bekreftet tidligere i dag overfor Dagbladet.no at de tok mistanken om at det kunne dreie seg om en bombe alvorlig.

- Vi er på stedet og har sperret av et område, og i tillegg tilkalt bombehunder, sa operasjonsleder Kjell Hjulstad i Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

Politiet fikk melding om den mistenkelige gjenstanden i 08.30-tiden. Det skal ha vært ambassaden selv som varslet politiet om posen i bilen. Politiet har ikke sagt noe om mer om bakgrunnen for at de anså gjenstanden som mistenkelig.

Bilen med pakken stod parkert i nærheten av den israelske ambassaden  som ligger i Parkveien 35.

Folk som bor i nærheten ble bedt om å holde seg innendørs, og vekk fra vinduer.

FULL ALARM: Politiet fikk melding om den mistenkelige gjenstanden i 08.30 tiden, og rykket ut med bombespesialister og bombehunder. Snaue to timer senere var hele politiaksjonen avblåst. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
FULL ALARM: Politiet fikk melding om den mistenkelige gjenstanden i 08.30 tiden, og rykket ut med bombespesialister og bombehunder. Snaue to timer senere var hele politiaksjonen avblåst. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer
Foto: Tom W. Christiansen
Foto: Tom W. Christiansen Vis mer
<B>SYKKELPUMPE:</B> Den mistenkelige gjenstanden viste seg å være en pose med sykkelpumpe.
<B>SKAL TILHØRE AMBASSADEN:</B> Volvoen skal tilhøre ambassaden selv, og det var de som varslet politiet om den mistenkelige gjenstanden.
<B>UNDERSØKER:</B> Politiet gjennomfører kriminaltekniske undersøkelser av bilen etter at bombeaksjonen var avblåst.